környezetvédelem

2021.03.29. 12:34

Zöldebb lesz a Debrecenben is jelen lévő vállalat

A Schaeffler magyarországi vállalatai számos intézkedéssel támogatják a fenntarthatósági célokat; Debrecenben Zöld Schaeffler program indul – közölte a cégcsoport pénteken.

A debreceni vállalatuk Zöld Schaeffler programja azt a célt tűzte ki, hogy a tevékenysége során keletkező, környezetet terhelő hatásokat folyamatosan, a lehető legnagyobb mértékben csökkenti. A program keretében vákuumdesztilláló telepítése, valamint a nyomtatók optimalizálása is megvalósul. Emellett elektromos töltőállomás létrehozásával és kerékpárút kiépítésével a fenntartható közlekedési formák használatára ösztönözik munkatársaikat.

„A fenntarthatóság a következő években egyre inkább kiemelt fontosságú lesz. A szelektív hulladék gyűjtését és kezelését továbbfejlesztjük, csökkentjük fogyasztásainkat, munkahelyünket zöldebbé tesszük, parkosítunk és az édesvíz-felhasználást is jelentősen mérsékeljük 2021-től” – hangsúlyozta Szabó Péter, a debreceni vállalat ügyvezetője.

A termelési területek világításának modernizálásával például Debrecenben és Szombathelyen 2020-ban összesen mintegy 590 háztartás éves energiafogyasztását takarították meg.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában