folyamatos a konzultáció

2020.12.08. 14:20

Érdekegyeztetés a gazdaságfejlesztésért az egyetemen

A felsőoktatás és az ipar kapcsolatának szorosabbra fűzéséről beszélt az államtitkár.

Fotó: unideb.hu

A Lobbi 1.0 – Üzleti és stratégiai érdekérvényesítés című tantárgy programjában hívta meg Ascsillán Endre, a GE alelnöke, a Mérnöki és Üzletfejlesztési Innovációs Intézet vezetője a Debreceni Egyetemre György Lászlót, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkárát, hogy beszéljen a gazdaságfejlesztéshez kapcsolódó döntéshozás és -előkészítés tapasztalatairól egy ilyen kihívásokkal teli időszakban – írja az Unideb.

Az államtitkár kifejtette, hogy a kamarákkal, a különböző iparágak érdekképviseletét ellátó szövetségekkel már a járvány begyűrűzése előtt, a régióban elsőként, március 2. óta folyamatosan egyeztetnek. A felsőoktatás átalakításáról szólva az államtitkár hangsúlyozta, hogy az jó irányba halad, a céljuk az, hogy közelebb vigyék a piaci szereplőkhöz az egyetemek működését. – A modellváltó egyetemeinken egyszerűbbé tesszük az egyetemi-vállalati együttműködést, amelyek hatással vannak a képzésekre, gyakornoki programokra, a kutatási infrastruktúrára. Ettől azt várjuk, hogy az egyetemi képzéseink gyakorlatorientáltabbak lesznek, és sokkal rugalmasabban reagálnak a munkaerőpiaci igényekre, mint eddig. Az egységes diplomás pályakövetés révén arra törekszünk, hogy meg tudjuk mondani, hogy egy adott intézmény adott szakán végzett hallgató milyen gyorsan helyezkedhet el, milyen munkakörben, és mennyit kereshet végzettsége által – ismertette György László.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában