Sajtótájékoztató

2020.09.25. 21:31

Népességmegtartó településfejlesztés Nyíradonyban

Haladnak a munkálatok a Tudományos és Technológiai Parkban.

Fotó: Szilágyi Ákos-archív

A Tudományos és Technológiai Park (TTP) építési munkálatai elérték az 50 százalékos készültségi arányt. A projekt több mint 774 millió forint európai uniós támogatásának segítségével olyan infrastruktúra létesül Nyíradonyban, mely nemcsak a gazdaság fejlesztéséhez járul hozzá, hanem a tudományos és technológiai korszerűsítéseket is támogatja – ismertették pénteken a szakolykerti Gencsy Kúriában.

Életminőség és összetartozás

A sajtótájékoztatón – melyet Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke, Tasó László, a megye 3-as számú választókerületének országgyűlési képviselője és Gólya Zoltán, a Nyíradonyi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője tartott – az is elhangzott, hogy a projekt két fő stratégiai célt fogalmazott meg: a gazdaság élénkítéséhez és a foglalkoztatási szint növeléséhez szükséges helyi feltételek biztosítását és a vállalkozásbarát, népességmegtartó településfejlesztést, az életminőség és társadalmi összetartozás javításához szükséges helyi feltételek biztosítását. A fejlesztés eredményeként nő majd a beruházások száma, mely által a munkavállalóknak is javul majd az elhelyezkedési lehetősége, derült ki az eszmecserén.

Az úttal folytatják

A kivitelező idén szeptemberig a következőket készítette el: zárt csapadékvíz-elvezető rendszer, tűzivízhálózat (a tározó építése folyamatban van), ivóvízellátás, a közvilágítás alapépítményi munkái a beruházás déli oldalán, s a távközlési hálózat alapépítményi munkái szintén elkészültek. Hamarosan indul az útszegélyek kihelyezése és az útpálya kiépítése, tehát a pályaszerkezet építése lesz a munka záró része.

A sajtótájékoztató után a projektet bemutató előadásokat Tasó Béla, Nyíradony polgármestere és Gólya Zoltán, a Nyíradonyi Vagyonkezelő Kft. ügyvezetője tartotta.

MCS

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában