visszaesés jöhet

2020.05.28. 09:50

Nehéz időszakkal számolnak a tejiparban

A tejtermékek esetében is érzékelhető volt a pánikvásárlás okozta növekedés.

20191003 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló Az Alföldi Tej Kft. új debreceni üzemének ünnepélyes megnyitója.

Fotó: Napló-archív

Ahogy a Napló korábban beszámolt róla, a Központi Statisztikai Hivatal márciusban 12,7 százalékos bővülésről tett jelentést az élelmiszeriparra vonatkozóan. A hajdúböszörményi sajtüzemet működtető Köröstej Kft.-t kérdeztük: mit tapasztaltak az érintett szegmensben?

Meghaladta a tíz százalékot

– Mi is hasonló tendenciákat tapasztaltunk. Bár a sajt tipikusan nem tartozik az otthon nagy mennyiségben felhalmozott élelmiszerek körébe, az átlagos növekedés a márciusi–áprilisi időszakban nálunk is meghaladta a 10 százalékot az előző évvel összehasonlítva – nyilatkozta a Naplónak Nagy Béla a Köröstej képviseletében. Hozzátette, míg a magyar piac szempontjából március volt a kiemelkedő időszak, addig a forgalmuk kétharmadát kitevő exportpiacokon az áprilisi kiszállításokban tapasztaltak jelentős kiugrást.

– Tekintettel a várható gazdasági visszaesésre, úgy készülünk, hogy hosszabb, akár a jövő év első felét is meghatározó nehezebb időszak következik az élelmiszergyártók számára, mely már nyártól éreztetni fogja a hatásait – ismertette előrejelzésüket Nagy Béla.

Szilágyi Gergő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában