eltűnhetnek a veszteségek

2020.05.22. 12:28

Közép-Európa egyik legmeghatározóbb gazdasági centrumává válhat Debrecen

Újabb nagy külföldi cég tarthatta meg a bokrétaünnepét a déli gazdasági övezet szívében.

Fotó: Kiss Annamarie

A sajtótájékoztatóval egybekötött ünnepségen Papp László polgármester és Pósán László országgyűlési képviselő is a beruházást és a város rohamos fejlődését méltatta.

A válság kismértékű

Papp László kifejtette, az elmúlt időszakban felmerülő minimális veszteségeket maximálisan kompenzálhatják az új munkahelyek. – A gazdaságvédelmi akciótervünk gyakorlatilag egyenlő a gazdaságfejlesztési tervünkkel. Az elmúlt évek beruházásai mintegy hatezer új munkahelyet teremtettek. A válság kismértékben érződött, a mostani újraindulással pedig eltűnhetnek a veszteségek. Debrecen válságtűrő képessége kiemelkedő. A vírus utáni időszakban elsők között állhat talpra a gazdaságunk, mely a régiónak is új perspektívát mutathat.

A tervek szerint haladnak

Elek Gergő, a Deufol regionális vezetője a beruházásban résztvevők professzionalizmusát emelte ki. – A cég az előzetes tervek szerint, kevesebb mint egy év alatt juthat el a munkálatok első lépéseitől a szeptemberi beköltözésig. A vállalat folyamatos munkaerőnövekedéssel számol a jövőben – hangzott el a pénteki eseményen.

Szabó Dániel, az üzem építéséért felelős cég műszaki igazgatója szerint hetven százaléknál áll az építkezés. – A bokrétaünnep a munkálatokban résztvevők miatt került megrendezésre. Ezzel is köszönetünket szeretnénk nyilvánítani a közreműködőknek. Az ünnep egyben azt is jelenti, hogy elérte legmagasabb pontját az építkezés – tette hozzá Szabó Dániel.

További fejlődés várható

A pénteki eseményen Pósán László, országgyűlési képviselő is beszédet mondott. – Gratulálok ehhez a példátlanul gyors ütemben megvalósuló projekthez. Az ilyen beruházások nem csak a vállalatokra, de az itt lakó emberekre is pozitív hatással lehetnek. A sok megrendeléssel Debrecen is gyarapodhat, és tovább nőhet az ipar fejlődése – jelentette ki Pósán László.

Papp László hozzátette, a déli gazdasági övezetben újabb fejlesztések várhatóak. – Infrastruktúrafejlesztés területén vállaltunk kötelezettségeket. A városi, önkormányzati, vagyonkezelői beruházásoknak köszönhetően az épület mögött – több mint háromszáz millió forintból – egy új bekötőút készül el, amely feltárja és elérhetővé teszi ezt a gazdasági területet. További elképzelésünk, hogy a 481-es összekötő útra kicsatlakoztassuk az ipari terület belső úthálózatát.

„Néhány héten belül elindul a terület északi részén egy körforgalom építése, amely a terület északi bekötését fogja biztosítani, és amelynek egyik oldalán új kkv-park épül.”

– Ez a park a kis- és középvállalkozók számára jelentős ipari kapacitásokat jelent majd annak érdekében, hogy a multinacionális vállalatok mellett ők is képesek legyenek hasonló szintű fejlődésre. Összességében Debrecen városának gazdasági pozíciói tovább erősödnek és, ha ezt a stratégiát folytatjuk, a közép-európai régió legnagyobb gazdasági centrumává nőhetjük ki magunkat – közölte Papp László.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában