Sajtóközlemény

2020.05.15. 10:41

Az NI Hungary Kft. a járvány miatt bajbajutott debreceni családokon segít

A National Instruments (NI) debreceni leányvállalata kétmillió forintot ajánlott fel a Debreceni Karitatív Testületnek, hogy a COVID-19 vírushelyzet miatt bajba jutott időseket, illetve sokgyermekes családokat támogassa.

Fotó: Fejes Márton

Hosszu Róbert, az NI Hungary Kft. ügyvezetője a május 14-i debreceni sajtótájékoztatón elmondta, hogy felelős munkáltatóként az NI fontosnak tartja, hogy helyben, az itt élőknek minél hatékonyabban tudjon segíteni. Ebben a nehéz helyzetben – tette hozzá a szakember – amikor sokaknak a megélhetése került veszélybe a hirtelen jött koronavírus miatt, különösen fontos volt, hogy minél gyorsabban eljusson a segítségünk a bajbajutottakhoz. Ezért külön köszönet illeti a Család- és Gyermekjóléti Központot és a Debreceni Karitatív Testületet, hogy partnerek voltak annak megvalósításában, hogy valóban a legjobb helyre kerüljenek ezek az adományok.

Széles Diána alpolgármester elmondta, hogy Debrecenben a szociális ellátórendszernek, Debrecen Város Segélyalapjának és a Debreceni Karitatív Testületnek köszönhetően senki sem maradt egyedül a bajban. Kiemelte, hogy a veszélyhelyzetben az NI a nemzetközi vállalatok közül elsőként kereste meg a várost és ajánlotta fel a segítségét. Ebben az embert próbáló helyzetben ez egy példamutató lépés volt, amit aztán egyre több cég követett annak érdekében, hogy támogassa a Segélyalapot vagy a Karitatív Testületet. Az alpolgármester bejelentette, hogy március közepe óta 1860 tartós élelmiszercsomagot juttattak el a rászorulók részére és naponta 1500 adag meleg ételt szállítanak házhoz.

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület soros elnöke a cégek, vállalkozások támogatásán túl a több száz önkéntes munkáját is külön megköszönte. Rámutatott, hogy ez az összefogás számára példaértékű és azt bizonyítja, hogy Debrecen valóban egy gondoskodó város.

Kovácsné Farkas Edit három gyermekes édesanya meghatottan köszönte meg az NI-nak a Debreceni Karitatív Testületnek a tartós élelmiszercsomagot és elmondta, hogy a napi ingyenes étkezésnek és az ilyen támogatásoknak köszönhetően tud úrrá lenni a család a nehézségeken, mert a járvány miatt a férjével együtt munkanélkülivé váltak.

 

(PR cikk)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában