Egyszemélyes közgyűlés

2020.03.30. 10:10

Papp László pályáztatásról és támogatásokról döntött

A közgyűlés szünetelése miatt a polgármester dönt sürgősebb ügyekben.

20200306 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Rendkívüli sajtótájékoztató a Debreceni Közlekedési Zrt.ben (DKV) a koronavírus járvány terjedésének megelőzése érdekében. képen: Papp László Debrecen polgármestere

Fotó: Kiss Annamarie

A közgyűlés feladat- és hatáskörében eljárva hozott határozatokat Papp László polgármester március 25-én, ezen döntésekről a polgármesteri hivatal tájékoztatott.

Így az önkormányzat többek között pályázatot ír ki a Százszorszép Óvoda, a Szivárvány Óvoda, a Táncsics Mihály Utcai Óvoda magasabb vezetői posztjának betöltésére.

A Debreceni Képző Központ Oktatási Szolgáltató Nonprofit Kft. ügyvezetője további öt évig Hajnal János lesz, alapbére bruttó 847 ezer 800 forint. A határozat megjelöli a központ könyvvizsgálóját is.

Ingatlanok

A debreceni önkormányzat március 31-ével megszünteti a Debreceni Sportcentrum Közhasznú Nkft. üzemeltetési jogviszonyát a Hódos Imre Rendezvénycsarnokra. Április 1-től a létesítményt az önkormányzat ingyenes hasznosításba adja a DVSC Kézilabda Kft. részére közfeladat (sport, ifjúsági ügyek) ellátása céljából határozatlan időtartamra, azzal a feltétellel, hogy az ingatlannal kapcsolatos valamennyi fizetési kötelezettség a kft.-t terheli, illetve esetleges felújítást, átalakítást a saját költségén végez. Az önkormányzat legfeljebb évi húsz nap időtartamra fenntartja magának a jogot arra, hogy rendezvényeihez az ingatlant használhassa.

Ingyenes vagyonkezelésbe adja az önkormányzat a Martonfalvi utca 21. szám alatti ingatlant a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézményének.

Beszámolók

A polgármester elfogadta a ReFoMix Nkft., a Héra Egyesület, a Forrás Lelki Segítők Egyesülete, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség, valamint a Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület 2019. évi tevékenységéről szóló beszámolókat. 2020-ban a ReFoMix Kft. 7,5 millió forint, a Héra Egyesület 12 millió forint, a Forrás Lelki Segítők Egyesülete 22,5 millió forint, a Debrecen-Nagytemplomi Református Egyházközség 5 millió forint támogatást kap az önkormányzattól működéséhez.

Az összegek hasonlóak a tavalyihoz; a 2019. évre a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. 7,5 millió, a Héra Egyesület 10 millió, a Forrás Lelki Segítők Egyesülete 18,5 millió, míg az egyházközség 5 millió forintot kapott. (A Lelkierő Fiatalon a Fiatalokért Egyesület szolgáltatásait az ország központi költségvetéséből, az egyesület által közvetlenül igényelhető támogatás igénybevételével biztosítja.)

SzT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában