egyetemi bemutatkozás

2019.11.07. 14:31

Az Ipar Napjai Debrecenben

A Műszaki Kar képzési és kutatási egységeit, valamint a város gazdaságfejlesztési terveit is megismerhetik az érdeklődők november 7-8-án, a Debreceni Egyetem és Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzatának közös rendezvényén: az Ipar Napjain.

Fotó: Matey István

Dr. Ailer Piroska Gyöngyi, a Debreceni Egyetem műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese köszöntőjében kiemelte; a rendezvény kiváló lehetőséget ad a közös kapcsolatok kiépítésére. – Nagy örömmel látom, hogy a vállalatok és cégek képviselői, valamint az egyetem és a Műszaki Kar hallgatói, munkatársai ilyen szép számban érkeztek hozzánk. Számunkra hosszú évek óta ez egy kiváló alkalom arra, hogy bemutatkozzunk és bemutassuk képzéseinket, laboratóriumainkat és tudományos kutatási tevékenységünket. De talán ennél is fontosabbak azok a kibontakozó beszélgetések, a formálódó együttműködések és a közös gondolkodások, amelyek az ipari napok alkalmából születnek – mondta Dr. Ailer Piroska Gyöngyi, aki hozzátette: egy műszaki felsőoktatási intézmény számára mindennél meghatározóbb, hogy a környező vállalatok igényeinek megfelelő szaktudást, tapasztalatot és a képzés befejezésekor ennek eredményeképpen versenyképes diplomát adjon át hallgatói részére.

 

A szakma jövője

Egyre inkább központibb kérdés Debrecenben a műszaki és mérnöki képzés, hiszen egyre több betelepülő vállalat érkezik a cívisvárosba, ezzel pedig nő a Műszaki Kar hallgatói iránti érdeklődés. A megnyitót követően „A jövő útja a Műszaki Karon” címmel Prof. dr. Szűcs Edit, a Debreceni Egyetem Műszaki Karának dékánja tartott előadást, majd őt követte Tirpák Zsolt, a Debreceni Szakképzési Központ kancellárja, aki a szakképzés jövőbeni útjait ismertette az érdeklődőkkel. A két napos programokon mindenki megtalálhatja a számára érdekes szakkiállítást vagy szakmai programot, hiszen a szervezők színes bemutatkozókkal készülnek.

GYT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában