Helyi gazdaság

2013.04.23. 14:47

Jó helyre került a támogatás

Nyírbogdány - Mérföldkő a kétoldalú gazdasági kapcsolatok terén az a 92 százalékban a Bulgár Prista Oil Group tulajdonában lévő nyírbogdányi vazelinüzem, amelyet április 23-án avattak fel a Bogdány Petrol Kft. telephelyén, s amelyen a bolgár nagykövet is részt vett a Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara elnökének társaságában.

Nyírbogdány - Mérföldkő a kétoldalú gazdasági kapcsolatok terén az a 92 százalékban a Bulgár Prista Oil Group tulajdonában lévő nyírbogdányi vazelinüzem, amelyet április 23-án avattak fel a Bogdány Petrol Kft. telephelyén, s amelyen a bolgár nagykövet is részt vett a Magyar-Bolgár Gazdasági Kamara elnökének társaságában.Bisserka Benisheva nagykövetasszony emlékeztetett a bolgár államelnök közelmúltbeli budapesti látogatására, amelyen újratárgyalva a bilaterális kapcsolatokat deklarálták, a jelenleg 1 milliárd eurora tehető kétoldalú forgalom növelése a cél. Hozzátette, hogy új utak nyitása főként az energia szektorban lehet gyümölcsöző, s példaértékű lehet a most felavatott vazelinüzemben megtestesülő innováció is.

A termékeinek 95 százalékát 66 országba exportáló Bogdány Petrol Kft. igazgatója, Pákáné Kas Eleonóra az ünnepségen kiemelte, a Prista Oil a vazelinüzemi tulajdonossá válásával a kft. most már egy nemzetközi csoporthoz tartozik. A 430 millió forint értékű beruházás során - melyből 143 milliót támogatásként a magyar állami adott - megvalósulhattak azok a GMP-ként (Jó gyártási gyakorlat)ismert, legmagasabb szintű minőségbiztosítási feltételek, amely között gyártott termékek lesznek kizárólag világpiacképesek 2013 közepétől.

- Öröm látni, hogy jön a működő tőke megyénkben és munkahelyeket teremt - utalt köszöntőjében a Prista Oil Group és a Bogdány Petrol új vazelinüzemében foglalkoztatott 82 főre is Vinnai Győző Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kormánymegbízott. - Ahogy az EU-ban, Magyarországon is valami elindult, valami beindult, s ennek a válságból felfelé vezető útnak a neve munka és innováció. A magyar kormány munka alapú társadalma kíván létrehozni, s ebben a megyében is elsődleges, hogy az emberek munkából tudjanak tisztességesen megélni. Látható, hogy az állam 143 milliós támogatása itt jó helyre került! - tette hozzá a kormánymegbízott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában