Helyi gazdaság

2013.04.12. 15:38

A csapadékvíz elvezetésére kaptak támogatást

Nyíregyháza - Egymilliárd forintot hagyott jóvá a kormány csütörtökön Jánd és térsége csapadékvíz-elvezető hálózatának a fejlesztésére – jelentette be pénteken a Fidesz nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Czomba Sándor országgyűlési képviselő, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár.

Nyíregyháza - Egymilliárd forintot hagyott jóvá a kormány csütörtökön Jánd és térsége csapadékvíz-elvezető hálózatának a fejlesztésére – jelentette be pénteken a Fidesz nyíregyházi sajtótájékoztatóján dr. Czomba Sándor országgyűlési képviselő, foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Mint elmondta, ez a jelentős beruházás a beregi árapasztó tározó építése által érintett környékbeli települések infrastruktúrájának fejlesztését szolgálja.

Koncz Zoltán, Jánd polgármestere arról beszélt, hogy településének gesztorságával a térség hét községe társulást hozott létre a belvízelvezető rendszer fejlesztésére. A társulásnak tagja Jánd, Gulács, Tarpa, Csaroda, Tákos, Márokpapi és Hetefejércse. A beruházás során az érintett településeken felújítanak 25 kilométer hosszúságú belvízcsatornát, továbbá 50 százalékban új csatornákat is építenek. Jándon 4 km, Gulácson 5,7 km, Tarpán 6 km, Tákoson és Csarodán 1-1 km, Márokpapiban 4,4 km, Hetefejércsén 2,9 km hosszú csatorna újul meg. Május elején írják alá a megállapodást, s kivitelező személyének kihirdetése után kezdődhet a munka, amely 2014-ben fejeződik be.

Részt vett a sajtótájékoztatón dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő is, aki hangsúlyozta, hogy kiemelkedő beruházás a beregi víztározó építése, amely egyben azt is jelzi, hogy az állam komolyan foglalkozik az árvízvédelmi feladatokkal, valamint a mezőgazdasági termelést veszélyeztető belvízzel. Zárásként – annak apropóján, hogy pénteken a megyénkbe látogatott Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök, a Demokratikus Koalíciónak az elnöke –, a következőket mondta:

– A választás közeledtével hirtelen fontosak lettek a vidéki emberek Gyurcsány Ferencnek, hogy villámlátogatást tett a megyében. Kórházakat is felkeresett, holott Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon idejében 16 ezerrel lett kevesebb a kórházi ágyak száma, továbbá 1500 orvos veszítette el az állását. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei emberek üzenik: nem kérnek Gyurcsány Ferencből, nem kérnek Bajnai Gordonból, az itt élő emberek nem kérnek a hazudozásból.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában