Húsvét

2025.04.18. 14:00

A tökéletes húsvéti sonka receptje

Az ünnepi menü általában változatos, de egy étel soha nem marad le róla a sonka. Adunk néhány tippet, hogy a húsvéti sonka a lehető legjobban sikerüljön!

A nyersen megvásárolt füstölt húsvéti sonkát előző este annyi hideg vízbe kell beáztatni, ami éppen ellepi, hogy távozzon belőle a felesleges só. Másnap friss vízben tegyük fel főni, ízlés szerint adhatsz hozzá 3-4 gerezd fokhagymát, 8-10 szem borsot és 1-2 darab babérlevelet is. Ma már egyre többen inkább füstölt sertéstarját, -combot vagy -csülköt tesznek az ünnepi asztalra. A tarját vagy a kötözött sonkát elég 1-2 órán át áztatni, ezután el is kezdhetjük a főzést. A sonkát tálalásig érdemes a főzőlében hagyni, a rajta lévő madzagot csak közvetlenül fogyasztás előtt szedjük le. Nagyjából ezeket az alapismeretek kell tudni az elég jó sonka elkészítéséhez. A következő extra tippekkel azonban mennyei lesz az ünnepi asztal központi eleme, a húsvéti sonka! 

A húsvéti sonka akkor jó, ha omlósra, puhára főzve tálaljuk
A húsvéti sonka akkor jó, ha omlósra, puhára főzve tálaljuk 
Forrás:  Illusztráció / Shutterstock

A többi tipp a mindmegette oldalán olvasható.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában