Az Angyalkert Óvodában jártunk

2023.06.03. 18:19

Mókás programokkal rúgták be a nyár ajtaját a debreceni óvodások – fotókkal

A hagyományokhoz híven gyermekhét várta az Angyalkert Óvoda apraja-nagyját a május végén tartott ballagást követő napokban.

Látogatás az Angyalkert Óvoda Gyermekhetén

Forrás: Czinege Melinda

A Vojtina Bábszínház műsora, légvár és meseelőadás – csak néhány program, mellyel színesebb lehetett az Angyalkert Óvoda kisgyermekeinek hétköznapja május 26. és június 2. között. Ezekben a napokban ugyanis – a már megszokott módon – Gyermekhét címmel tartottak programot a nevelési intézmény munkatársai. A különleges nyárindító projektbe a Haon is bepillantást kapott.

Érkezésünkkor az óvodások a fákkal ölelt udvaron játszottak éppen, de azonnal másodlagossá vált a homokvár építése, a foci és a fogócska is, amikor feltűnt a kapubejáróban egy rendőrautó. A járműből kutyás rendőrök szálltak ki, bemutatóra érkeztek a gyerekekhez. Visítással és tapsolással üdvözölték a nem mindennapi vendégeket a lurkók, a négylábúak pedig sorra végezték gazdájuk utasításait. A bemutató végén a legbátrabbak megsimogathatták az állatokat. – Ezt nem hiszem el, ez csodálatos – kiáltotta egy kisfiú lelkesen nyugtázva az élményt, mi pedig nem vitattuk: ez a program tényleg különleges volt, még nekünk, felnőtteknek is.

Érik az eper az oviudvaron

Ottjártunkkor nemcsak a Gyermekhét programjait ismerhettük meg, bepillantást nyertünk a Zöld Óvoda címmel, továbbá Kincses Kultúróvoda elismeréssel büszkélkedő nevelési intézmény életébe is. Az udvar egy elkerített részén magaságyásban érik már a földi eper, cseperedik a paradicsom- és paprikapalánta, kicsit távolabb pedig a „rovarszálló” és a komposztáló szomszédságában virítanak a kiültetett tavaszi virágok. – Mindezt a Zöld Óvoda program részeként készítjük. Az óvoda pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap a fenntarthatóság, a környezettudatos szemlélet témaköre. A csoportokban például szelektíven gyűjtjük a hulladékot. Fontosnak tartjuk a gyermekek, és ezzel együtt a szülők személetformálását – mondta el Bakosné Kovács Krisztina intézményvezető-helyettes.

20230601 Debrecen7. Debrecziner Gourmet Fesztivál sajtótájékoztatója.Fotó: Czinege Melinda CZMHajdú-Bihari NaplóKépen:
Bakosné Kovács Krisztina intézményvezető-helyettes
Forrás: Czinege Melinda

Az óvodakertprojekt kapcsán Lipcseiné Szabó Ildikó intézményvezető hangsúlyozta: a mezőgazdaság fejlesztése országosan kiemelt jelentőséget kapott az elmúlt években, és ez a törekvés az oktatási-nevelési intézményekben is felbukkant.

Az óvodákban is megjelent a kertészkedés. Saját magunk gondozunk, termelünk növényeket. Tudatos, egészséges táplálkozásra neveljük a gyermekeket, igyekszünk az országos elvárásoknak, a gazdasági fejlődésnek megfelelően alkalmazkodni a tevékenységekkel. Megmutatjuk az óvodásoknak, mennyire fontos a saját magunk által előállított élelmiszerek fogyasztása

– fejtette ki.

20230601 Debrecen7. Debrecziner Gourmet Fesztivál sajtótájékoztatója.Fotó: Czinege Melinda CZMHajdú-Bihari NaplóKépen:
Lipcseiné Szabó Ildikó intézményvezető
Forrás: Czinege Melinda

A Gyermekhét programsorozat június 2-án, pénteken az összetartozás napjához kapcsolódóan közös énekléssel, valamint az óvodai néptánccsoportok bemutatójával zárult.

BBI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában