haon.hu video

2023.05.27. 17:13

Dübörögnek a lóerők a Nagyerdőn: a Debrecen Drive-on jártunk – fotókkal, videóval

Ezrek indultak el otthonról szombaton azért, hogy részesei lehessenek a nagyszabású autó- és járműipari seregszemlének.

Forrás: Molnár Péter

Járművek, amerre a szem ellát, dübörgő lóerők, fékcsikorgás és látogatók hada – ez fogadott bennünket az idei Debrecen Drive szombati nyitónapján a déli órákban. Kisgyermekes családok, fiatalok és idősek egyaránt kíváncsiak voltak erre az egyedülálló autó- és járműipari seregszemlére. Ha bárki azt gondolná, a rendezvény inkább a férfiakat szólítja meg, téved, legalábbis a tapasztalat ezt mondatja velünk. A Nagyerdei Stadion körül nem egy nagymamát láthattunk telefonnal a kezében, gyermeki izgatottsággal várakozni. A látogatók bizonyára szép számú fotógalériával térnek majd haza az eseményről, hiszen ahogy láthattuk, ki-ki a számára legszebbnek, legmenőbbnek tartott járgány mellett állva örökítette meg a pillanatot.

Magával ragad a látvány

Voltak, akik a gyermekük kérésére váltottak belépőt, és voltak, akik maguk gondolták úgy: ezt nem lehet kihagyni. Így volt ezzel Csige László is, aki legutóbb nem jutott el az eseményre. – Mindenképpen meg akartam nézni a járműveket. Most a kisfiammal jöttünk ki, apa-fia programot tartunk. Nagyon tetszik itt minden, a versenyek is érdekelnének, de sajnos nem tudunk közel menni, mert nagyon hangos a fiamnak – mondta a családapa.

UrbanGo program kapcsán keveredett a Debrecen Drive-ra Kovácsné Négyessy Tímea és családja, a csapatépítő kincsvadászat bizonyos állomásai ugyanis a rendezvény területét érintették. – A férjemet nem féletlenül az autók érdekelték volna, de teljesen magával ragadta az itteni látvány, és a versenyek. Mindent megnézünk – mondta el az édesanya. Hozzátette, kislányai is, akik 3 és 6 évesek, imádják a Debrecen Drive-ot, főleg, hogy itt láthattak Bing Nyuszi-előadást. – Kezdetektől fogva visszük őket programokra, igénylik is. Szeretik a felhajtást, nem félnek a hangzavartól, a tömegtől – tette hozzá.

Tankoktól az elektromos autókig

A szlalompályán trükköző autók sokakat érdekeltek, a csikorgó fék és a füstölő gumi tömegeket mozgatott meg, de sorra adták le a nevezéseiket a látogatók a Mini Drive, valamint a targoncás ügyességi versenyre is. A legújabb autómodellek mellett az oldtimerek is vonzónak mutatkoztak a seregszemlén, a legkisebbek körében pedig nagy volt az érdeklődés a katonai járművekre. A gyereksereg előszeretettel pattant fel a tank tetejére, mások rendőrautóba szálltak be kíváncsiságból. A négykerekűek mellett a négylábúak is helyet kaptak a rendezvényen, hiszen kutyás bemutató is volt. Mindemellett a valódi fesztiválhangulatról sztárfellépők koncertje gondoskodik a nap folyamán.

BBI

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában