Elismerés

2023.05.23. 20:07

Korábbi kollégánk (vízfelszínen) csillogó sikere

Czeglédi Zsolt egy Hosszú Katinkáról készült különleges fotóval nyert nívódíjat.

Mravik Gusztáv, MSÚSZ alelnöke (balról) és Czeglédi Zsolt a díj átvétele után

Forrás: MSÚSZ/Cseh Péter

Ahogy arról már beszámoltunk, a hagyományoknak megfelelően idén is kiosztotta díjait a Magyar Sportújságírók Szövetsége. A hétfői pécsi kongresszuson több kategóriában ismerték el a sporttal foglalkozó szakemberek munkáját. Nagy büszkeség, hogy korábbi kollégánk, Czeglédi Zsolt, az MTI/MTVA fotóriportere nívódíjat kapott a sokszoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok Hosszú Katinkát ábrázoló különleges képért. 

A kiváló debreceni fotós a felvételt a tavaly augusztusi, római vizes Európa-bajnokság női 200 méteres vegyesúszásának elődöntőjében „lőtte”, melyről így beszélt portálunknak. – A délelőtti program során történt: sütött a nap, meleg is volt, épp csak ránéztem fotóra, de már akkor is úgy tűnt, érdekes a kép. De akkor még annyiban hagytam, mert jött a többi szám. 

Aztán amikor leültem a géphez beküldeni a fotókat, akkor láttam, hogy jó lesz, tényleg különleges, mert a feje körötti vízpermet tökéletesen körbeért – olyan, mintha egy edény lenne Katinka feje körül.

Több ilyen fotográfiám is volt, de ez sikerült a legjobban. Valószínű, Katinka is nagyjából milliméterre pontosan emelte ki a fejét, ahogy jött föl a víz alól, azért látszik ilyen szépen a vízburok – ecsetelte.

fotozas-haon-hajdu-bihar-czegledi-zsolt-debrecen-dij-elismeres-msusz
Czeglédi Zsolt díjazott fotója Hosszú Katinkáról
Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

A sokak által csak Cegának szólított szakember már régebben is figyelte, hogy a korábbi világklasszis miként jön föl a vízből. De ez nem elég az üdvösséghez, ismerni kell a sportoló mozgását verseny közben: tudni kell, miként és mikor vesz levegőt, hogy időben kezdjen el fényképezni. – A többi pedig szerencse kérdése: hogy ennyire tökéletesen jött föl, azaz nem volt a feje egy picit sem elfordítva jobbra vagy balra, hanem pont a fotó számára ideálisan emelkedett ki a vízből – mondta el Czeglédi Zsolt, akinek ezúton is gratulálunk az elismeréshez! 

MSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában