Gyereknap

2023.05.20. 14:08

Bevették a gyerekek a józsai grundot – fotókkal

A színes programkavalkádnak és a jó időnek köszönhetően több százan gyűltek össze szombaton a józsai grundon.

Gyereknap a grundon

Forrás: Czinege Melinda

Az időjárás is kegyes volt a szórakozni és kikapcsolódni vágyókhoz. Nyugodtan kijelenthetjük, a kora nyárias idő csak még felejthetetlenebbé tette a programokban gazdag józsai gyereknapot. A legtöbben pólóban és rövidnadrágban érkeztek a grundra, ahol a szervezők tárt karokkal várták a legkisebbeket és a kisiskolásokat is, ugyanis mindenki megtalálhatta a számára legszimpatikusabb elfoglaltságot.

Azt szoktuk mondani, hogy Józsán élni jó, nos, igyekeztünk minden jót hozzátenni ehhez a mai naphoz 

– fogalmazott köszöntőjében Balázs Ákos alpolgármester. Kiemelte, igyekeztek a kicsik kedvében járni, mindenféle programmal készültek: egyaránt van lehetőség sportolásra és kézművességre. – Kellenek az ilyen alkalmak, amikor tudunk pihenni és egymásra kicsit jobban odafigyelni – mondta.

Balázs Ákos alpolgármester
Forrás: Czinege Melinda

Kósa Lajos országgyűlési képviselő felhívta a gyerekek figyelmét arra, hogy hivatalosan nem május 20-án van gyereknap, hanem a hónap utolsó vasárnapján. – Látszik, hogy a világ egyik legjobb települése Józsa, ugyanis itt duplán ünneplik a gyerekeket – tette hozzá.

Debrecen-józsa, Gyereknap
Kósa Lajos országgyűlési képivselő
Forrás: Czinege Melinda

Papp László polgármester úgy fogalmazott: Józsa igyekszik mindenben az első lenni, gyereknapban is az első.

Nagyon örülök annak, hogy ilyen sokan összegyűltünk. Ha szétnézek, eszembe jut, hogy milyen nagyszerű dolog az, hogy a város és a közösség képes olyan létesítményeket létrehozni, mint a józsai grund. Akkor nyeri el igazán értelmét az, hogy a város fejleszt, épít, amikor ilyen sokan tudják használni a munkánk eredményét

 – jegyezte meg.

Papp László polgármester
Forrás: Czinege Melinda

Vattacukor és fagylalt

Ugrálóvár, focipálya, mászókák, kézműves foglalkozások és ügyészségi játékok várták a gyerekeket. A megkérdezett szülők a Haon érdeklődésére egyöntetűen elmondták, a településnek nagy szüksége volt a grundra. – Idén nyáron biztosan sokat lejövünk ide majd a gyerekekkel, imádják a focipályát, és hatalmas teret, ami csak az övék – fogalmazott Hamza Judit.

Pogány Bianka kislányával, Sárával érkezett az eseményre, és megtudtuk, a kislánynak ez az első gyereknapja. – Kislányom húsz hónapos, ez az első gyereknap, amin részt tudunk venni. Bíztam benne, hogy jó idő lesz és Sára jól fogja magát érezni, és ez láthatóan így is van – mutatott rá a csöppségre, aki éppen hintázott. Finomságok és hűsítők nélkül nincs igazi gyereknap, így ahogyan az lenni szokott: vattacukorból és fagylaltból nem volt hiány. 

A DEMKI az elkövetkező hétvégéken több városrészen is szervez gyermek- és családi napokat, a részletekről itt tájékozódhatnak. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában