Örömteli hírek

2023.04.30. 14:14

Legyőzte a leukémiát Nimród, aki a napokban ünnepelte negyedik születésnapját

Másfél évvel korábban a debreceni tűzoltók is üzentek Nimródnak, hogy megpróbálják elviselhetővé tenni számára az oxigénmaszk viselését.

Forrás: Csóka Anita, Hajdú-Bihar VMKI-archív

„Nimród, te nem adtad fel. Te győztél. Legyőzted a betegséged, legyőzted a félelmeidet, és most itt vagy, velünk ünnepled a negyedik születésnapodat” – olvasható az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság hivatalos Instagram-oldalán.

Nimródot másfél évvel korábban az egész ország megismerhette, ugyanis édesanyja, Csóka Anita megható posztban kérte meg az embereket, hogy küldjenek egy olyan képet a kisfiának, amin tűzoltómaszkot viselnek. A két és fél éves Nimród súlyos betegséggel küzdött, kemoterápiás kezelést kapott és plusz oxigénre is szüksége volt. A kisfiú idegenkedett az oxigénmaszktól, de szülei azt mondták neki, hogy a tűzoltók is viselnek maszkot, amivel sikerült rávenniük a kisfiút, hogy felvegye a számára életmentő kelléket. Több tűzoltóság, köztük a debreceni lánglovagok is videót küldtek a kisfiúnak, hogy bátorítsák őt, ma pedig róla vehetünk példát, aki leküzdötte a gyilkos kórt. 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában