Ünnepség

2023.02.06. 11:32

Egy szuszra fújta el a szülinapi gyertyákat a nádudvari szépkorú Szathmári Julianna

Az asszonyt szombaton köszöntötték, a jelenlevők mindegyikének akadt kedves emléke Juliska néniről.

A 90 éves Szathmári Juliannát köszöntötték Nádudvar elöljárói

Forrás: Marján László

Szerettei körében köszöntötték a nádudvari városvezetők szombaton, február 4-én a 90. születésnapját ünneplő Szathmári Juliannát. Maczik Erika polgármester nagynénjével együtt dolgoztak évekig a téesz irodában, az alpolgármester, Réz Szilárd pedig anno szintén a termelőszövetkezetben dolgozott, s Juliska néni intézte a TB-ügyeit neki is. E sorok írója és a képek készítője pedig még gyerekfejjel találkozott először a „kedves nénivel”, hiszen annak idején szülei háza előtt járt nap mint nap munkába. Megismert: „Ő Marján Laci? Jól megnőtt! – állapította meg – De 30 éve már csak széltében - tettem hozzá lakonikusan.

A 90 éves Szathmári Juliannát köszöntötték Nádudvar elöljárói
Egy szuszra fújta el a gyertyát Juliska néni
Forrás: Marján László

A szülinapi tortán egy szuszra fújta el a gyertyákat az ünnepelt, aki kiváló szellemi erőnlétben van. Nem is csoda, hogy több mint fél órát csevegtek a polgármesterrel a közös emlékekről, a Sinkókertben eltöltött gyermekkoráról, a Hold utcai házról, ahol aktív éveit töltötte, az óvodához való költözésről, hogy öreg korára közel legyen a piachoz. Majd, hogy immár másfél évtizede a Református Idősek Otthonának (RIO) lakója, ahol köszöntésünket is fogadta.

A tartalmas beszélgetés utáni elköszönéskor még Juliska néni odaszólt nekem. „Üdvözlöm édesanyádékat!” Jelentem, az üzenetet átadtam, s nagyon örültek neki! 

Marján László

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában