Nem a nyuszi hozta

2023.02.01. 15:15

Ezt vajon mi tojta? Különleges tojásra bukkantunk Balmazújváros határában

Te tudod, minek a tojása ez?

A tojás mellett lévő telefon a bizonyíték arra, hogy ezt bizony nem egy házityúk tojta

Forrás: Kiss Annamarie

Különleges tojásra bukkantak a Hajdú Online munkatársai Balmazújváros határában, a régi temetőben szerdán. Az rendben van, hogy közeleg a húsvét, de ezt a tojást biztosan nem a nyuszi hozta. Ráadásul az is biztos, hogy nem egy kertben kapirgáló tyúk tojta. Dinoszauruszra is tippelhetnénk persze, de ahhoz túl kicsi, ráadásul már ki is halt, így sok esélyt nem látunk arra, hogy szaporodni szeretne.

Forrás: Kiss Annamarie

A szokottnál nagyobb tojás árván hevert a fűben, nem volt a közelében egy madár sem. Minden bizonnyal egy itt telelő példány gondolta már megfelelőnek a korán érkezett tavaszt arra, hogy megkezdje a költési időszakot. 

Hamarosan viszont tényleg elkezdődik a költési időszak, így érdemes majd nyitott szemmel járni, nehogy véletlenül kárt tegyünk a madarak tojásaiban. Amennyiben bajba jutott madarat vagy tojásokat lát valaki, érdemes segítségért a Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítványhoz fordulni.

Neked van tipped arra, hogy ez mégis milyen madáré lehet? Ha nincs, akkor elég, ha csak bizakodunk benne, hogy nem esik semmi baja ebben az időben. 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában