Ünnepre hangolódva

2022.12.12. 16:29

Kézműves foglalkozás és élő népzene hangolta ünnepre a komádiakat

A Körös-Körül Egyesület tagjai pályázati forrásból valósították meg karácsonyváró rendezvényüket.

Forrás: Rozsik Rita

A december 10-én tartott Ünnepre hangolódva című esemény létrehozásával az egyesület fő célja volt a néptánc és népzene szeretetének átadása, hagyományának megismertetése minden korosztállyal.

Forrás: Rozsik Rita

A programok 16 órától kezdődtek. Az Aprók táncházában a gyerekek mutatták meg tánctudásukat, mialatt a Dűvő Zenekar húzta a talpalávalót. A szervezők és a Fekete Erzsébet Hímző Kör tagjai a rendezvény egész ideje alatt kézműves asztalokkal várták az érdeklődőket. A résztvevők kipróbálhatták többek között a mézeskalács díszítést, a szűrrátétkészítést, a komádi vászonhímzést, termésekből és papírból pedig karácsonyi díszeket kreálhattak. A kisebbeket játszósarok várta. A salgótarjáni Dűvő Zenekar hangszerbemutatóval egybekötött koncertjét vastapssal jutalmazta a közönség. A rendezvény éjfélig tartó, jó hangulatú táncházzal zárult, melynél a zenekar, valamint Tatár Árpád és Tóthné Pásztor Ágnes oktatók közreműködtek.

Rozsik Rita

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában