Ezt jósolják a csillagok

2022.12.31. 11:30

A Mars éve lesz a 2023-as évünk!

Belső változásainkhoz és új ötleteink megvalósításához sok segítséget kapunk a csillagoktól 2023-ban.

Illusztráció

Forrás: MW-archív

A 2023-as év enyhébb asztrológiai hatásokkal indul, mint amivel szembesültünk az elmúlt időszakban – tudtuk meg Oláhné Mednyánszki Krisztinától. Az okleveles asztrológus hangsúlyozta, bár a naptári évkezdetek emberi időszámítás szerint fontosak és jól behatárolhatóak, kozmikus szempontból nem jelentenek küszöböt. Épp ezért nem érdemes önálló egységként gondolkodnunk róluk, és nem ragadhatjuk ki a többi év sorából. Ahogyan adott napunkra is hatással vannak az előző napjaink történései, hangulatai, úgy az évek sem függetleníthetők a korábbiak eseményeitől.

A 2020-szal kezdődő évek különösen nehezek voltak, ezért jövőre sem lehet csodát várni 

– derült ki az Artemisz Önismereti Műhely és Asztrológia Iskola vezetőjének beszámolójából.

– Ha a klasszikus számmisztikai megközelítést nézve összeadjuk a 2023-ban szereplő számokat, akkor a 7-est kapjuk. Az asztrológiában ez a Szaturnusz száma, ami szembesít az elképzelések, tettek, cselekedetek következményével előjel nélkül – mondta. Ennek ajándéka lehet, hogy élvezhetjük olyan projektünk, fontos fejlődési fázisunk pozitív eredményét, amibe kitartóan, következetesen sok munkát, energiát fektettünk, de intenzíven szembesülhetünk olyan dolgok következményével is, amiben elmaradásaink vannak, hiányokat halmoztunk fel. Mindez személyes életünkben és globálisan is egyaránt az okulást és a fejlődést szolgálja.

Oláhné Mednyánszki Krisztina
Forrás: magánarchívum

A Szaturnusz archetípusa magában hordozza a bölcsességet is, ezért a fizikai szükséget, a realitástudatot, a takarékosságot ugyanúgy szimbolizálja, mint a szellemi értelemben vett bőséget.

A 2020-21-22-es évek terhei után érthető a vágyakozás arra, hogy valami jobb jöjjön, de az asztrológus óva int a nosztalgiával kapcsolatban, amikkel az évekkel ezelőtti állapotokat kívánjuk újra. 

Fontos tudatosítani, hogy nincs visszarendeződés, ugyanolyan nem lesz, mint korábban volt, hisz előrefelé tudunk haladni. Sokkal inkább érdemes megvizsgálni, hogy a jelen életünk kereteiben hová és hogyan tudunk előremozdulni – tanácsolta.

Sokéves tapasztalat sűrűsödik össze

A szakértő kifejtette, a Plútó 2008 óta a Bak jegyén halad át, és 2023 márciusában átlép a Vízöntő jegyébe. A jegyváltást megelőzően a planéta összegezve szembesít bennünket mindazon tapasztalatainkkal, melyekre a Bak jegyén áthaladva „tanított” bennünket. Ezért érdemes nekünk is felidézni, hogy mi történt az egyéni életünkben 2008 óta, miből okultunk, mire láttunk rá, hová jutottunk, milyen életszemlélettel nézünk a világra, milyen értékrend szerint éljük az életünket és hol húzzuk meg a határainkat.

– Embert és emberiséget próbáló nehéz helyzetek elé állított minket szükség szerint a Plútó, és ennek az esszenciáját, tanulságait hordozza az új év – fogalmazott az asztrológus. Hozzáfűzte, 

a komoly próbatételek idején megmutatkozik az igazi énünk, érettségünk. A nehézségek előhozzák azokat a témáinkat, amikkel foglalkoznunk kell, hogy teljesebb életet éljünk, emellett lehetőséget biztosítanak arra is, hogy rejtett erőforrásainkat is felismerhessük.

A Vízöntő korszakváltás küszöbén állunk, aminek célja, hogy az emberiség egy magasabb tudatszintre érkezzen meg. Olyan helyzetekkel találkozhatunk, amire azt mondjuk, megáll a józan ész, újra kell gondolni dolgainkat. A csak materialista gondolkodás és megoldáskeresés akadályokba fog ütközni, szükségünk lesz a tudatunk tágítására, szemlélet- és értékváltásra. Spirituálisabb nézőpontot kell kialakítani a ma élő emberiségnek. Lényeges lesz, hogy a bennünk élő mélyebb „énnel” kapcsolatba tudjunk kerülni, és megtanuljunk hallgatni az intuícióinkra.

Rajtunk múlik, mire használjuk

A tradicionális asztrológia, azaz a káldeusi megközelítés szerint 2023 a Mars éve. A Mars az akaratunk szimbóluma. Nem mindegy, hogy ezt a nyers, vitális erőt ki, hogyan és milyen célokra használja – hívta fel a figyelmet Oláhné Mednyánszki Krisztina. Pozitív aspektusában ösztönzést hoz, valami új elkezdésre serkent. Segít abban is, hogy céljainkra jobban tudjunk fókuszálni és egészségesen képviseljük magunkat. Ám az éretlenebb személyeknél fokozza a harciasságot, a konfliktusok erőből való megoldásának igényét, így sajnálatosan további harcokról, hódításvágyról szóló híradásokkal is találkozhatunk. Az ösztönös vágyból fakadó cselekvések, a harciasság marsi hatása biztosan megmutatkozik 2023-ban. Az évben a tavaszi nap-éj egyenlőség időszaka (március) tartogat intenzív asztrológiai váltásokat. Az év első felében globálisan az értékrendváltásra szükséges fókuszálni. – Ebben az évben a sok sorsesemény miatt a saját akaratunk működéséről tanulhatunk. Cél annak mélyebb megismerése, megfegyelmezése és közösségeket építő, támogató erővé kovácsolása. Fontos a saját félelmeink mélyére tekinteni, hiszen ezeken keresztül vagyunk befolyásolhatóak. A Plútó ereje segít az önfelszabadításban – biztatott a szakértő. 

Végezetül mindannyiunknak kívánta a Mars aktivitását és erejét, a Jupiter fejlődést inspiráló ideáit, a Szaturnusz koncentrált, kitartó erejét és a szellemi planéták inspiráló hatásának befogadását. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában