Egészségre fel!

2022.11.13. 12:36

Első szülinapját ünnepelte a Mozdulj, Debrecen!

Egy éve indult el a Mozdulj, Debrecen! mozgalom, melynek programjain eddig közel 17 ezren vettek részt. Az első születésnapot vasárnap ünnepelték meg.

Forrás: Molnár Péter

Már délelőtt 10 órakor zenétől és kacagástól volt hangos a debreceni Thomas Mann utca. A DMJV Család- és Gyermekjóléti Központban, és annak udvarán több tucat mozogni vágyó gyűlt össze vasárnap. A nap folyamán itt a Mozdulj, Debrecen! mozgalom egy éves születésnapját ünneplik. Az esemény délután két óráig a legkisebbeket, és az idős korosztályt egyaránt várja a legkülönfélébb sportos, és színes programokkal. A kicsiket többek között ugrálóvár és arcfestés kötheti le, a mozogni vágyók pedig gerinctornán, jóga-, pilates- és zumbaórán is felfrissíthetik, átmozgathatják magukat. A helyszínen ingyenes vércukor- és vérnyomásméréssel várják a látogatókat.

Az egészség nagyon úgy tűnik, kéz a kézben jár a jókedvvel – a helyszínre ellátogatva ezt nyugtázhattuk. A résztvevők a szabadlevegőn, a kellemes őszi napsütésben körtáncokat roptak nemtől és kortól függetlenül, és még az Debreceni Ady Endre Gimnázium diákjainak zenés műsora alatt sem pihentek meg.

Az esemény hivatalos megnyitóján köszöntötte a résztvevőket Széles Diána, Debrecen alpolgármestere. Felidézte, hogy a mozgalom egy éve, a koronavírus-járvány kellős közepén indult el, így nem csoda, hogy akkor kétely és félelem szőtte át a program elindításában közreműködők gondolatit. 

Elkészítettünk egy nagyon fontos egészségtervet, és láttunk adatokat, melyek egyértelműen azt mutatták, hogy nagy az elhízás aránya, és hogy Debrecen lakosságát mozgatni kell. Bár volt bennünk félsz, a járvány ellenére is lehetőséget teremtettünk a változáshoz 

– idézte fel. Az alpolgármester szerint a Mozdulj, Debrecen! is ékes példa arra, milyen a cívisek városa, hiszen megmutatta: ha kell, összefognak az itt élők. – Már közel 17 ezren vagyunk, ennyien vesznek részt a mozgalom programjaiban – mondta. Hozzátette, hogy mára valódi közösség alakult azokból az emberekből, akik tenni akarnak az egészségükért, és bízik benne, hogy a jövőben még többen csatlakoznak ehhez a táborhoz.

Papp Csaba és Széles Diána
Forrás: Molnár Péter

Papp Csaba, a Debreceni Alapellátási és Egészségfejlesztési Központ igazgatója pedig hozzátette, hogy a jövőben nemcsak a tagok száma, hanem a tervek szerint a programok is bővülhetnek majd.  

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában