Segítség

2022.11.29. 13:48

Bolyaisok gyűjtöttek kupakokat a súlyos beteg józsai kislány gyógyulásáért

Sok kicsi sokra megy!

Forrás: Vasziliu Tamás

A héten átadták azokat a műanyag kupakokat, melyeket a Debreceni Bolyai János Általános Iskola és AMI tanulói és dolgozói együttesen gyűjtöttek egy jótékonysági felhíváshoz csatlakozva. A józsai kislány, Kungler Meike gyógykezelését akarják ezzel is támogatni az iskolai kollektíva egésze – mondta dr. Feketéné Tunyogi Ildikó Mária intézményvezető.

– Célunk felhívni a figyelmet arra, hogy minél többen segítsük Meike gyógykezelését. A Vasziliu Tamás tanár bácsi és a szülői munkaközösség által koordinált gyűjtésen tíz nagy zsák műanyag kupak gyűlt össze néhány nap leforgása alatt, melyet maguk a tanulók vittek át a Nagyerdei Gondozószolgálat Thomas Mann utcai Idősek Otthonába. Itt az otthon képviselője vette át és továbbította a kupakokat Meike édesapjának. A Bolyai iskola egésze sok erőt és minél gyorsabb gyógyulást kíván a kislánynak, akiért nagyon szorítanak! – fogalmazott az intézményvezető.

Forrás: Vasziliu Tamás

Mint ismert, Kungler Meike Mia, a hároméves józsai kislánynál egy évvel ezelőtt Rett-szindrómát diagnosztizáltak. A ritka betegség egyfajta fejlődési rendellenesség, amely a központi idegrendszert érinti elsődlegesen, és ennek következménye minden kialakuló tünet, melyek közül legsúlyosabb a mozgásfejlődés elmaradása és az értelmi fogyatékosság.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában