Vajon összejön?

2022.11.24. 12:41

Az óriásspecialista horgász jövőre az ohati tó 280 centis királyát is megfogná

Társával nemrég két gyönyörű példányt akasztott meg a Hortobágyon.

Zalkodi András egy korábbi fogásával, a 120 kilós harcsával

Forrás: Zalkodi András-archív

Napközbeni pergető összejövetelt tartottak november 12-én a Hortobágyi Halgazdasági Zrt. Ohati 3-as horgásztaván. A rendezvényen mintegy tucatnyian vettek részt, az eredmény pedig felülmúlta a várakozásokat, ugyanis a résztvevők 21 darab harcsát fogtak – derül ki a Pecaverzum beszámolójából. Az eseményen egy 90 és egy 65 kilós harcsát is sikerült megakasztani, előbbit több mint egy óráig fárasztották.

A szervező, Zalkodi András egy héttel korábban egy éjszakai peca alkalmával két kapitális példány partra terelésénél is jelen volt. November 5-én, szombaton a déli órákban érkeztek meg a tóhoz Lénárt Istvánnal, aki megkérte Andrást, hogy segítsen neki igazán nagy halat becserkészni.

„Amikor elkezdtünk behúzgálni, akkor már a bojlisok akasztottak egyet. Bementem nekik segíteni csónakkal, de akkora volt a harcsa, hogy én sem tudtam beemelni a csónakba. A végén sajnos megtépte őket, bőven mázsa feletti volt. Nem értem át a száját, hogy meg tudjam fogni, és be tudjam húzni a csónakba” – elevenítette fel a történteket a Pecaverzumnak András.

Ezután ők is elhelyezték felszereléseiket a kiszemelt, végleges helyre. Két hatalmas harcsát fogtak, 30-40 perces fárasztások után mindkettőt sikerült partra emelni. Az első volt a nagyobb, 85 kiló (224 centiméter), míg a második a kisebb, 65 kiló (207 centiméter). Fotózás után visszaengedték őket a vízbe.

Zalkodi András egyébként erősen, egy 120 kilós harcsával kezdte az évet, erről itt írtunk bővebben. Idén összesen 21 darab 2 méter fölötti harcsát fogott, de így is van egy nagy álma. Mint arra a portál rámutat, 

Ohaton él az ország minden bizonnyal legnagyobb harcsája, egy 280 centisre becsült ragadozó, amelyet tavaly novemberben két másik horgász megakasztott, de 2,5 órás küzdelem ellenére sem tudta végül kiemelni a vízből, a hal végül meglépett az utolsó pillanatban.

Zalkodi András elmondta, idén is látta már a tó királyát, tehát még a vízben van, és továbbra sem tudta eddig senki sem fotózásra bírni.

Jövőre nagyon szeretném megfogni a nagyot

– árulta el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában