Őszköszöntő

2022.09.23. 16:24

Családi délutánnal köszöntötték az őszt a debreceni Vénkertben

Táncosok, énekesek, kézművesek és gyermekjátékok várták a Borsos-villa elé érkezőket.

Forrás: Czinege Melinda

A Vénkertbe beszökött az ősz, a Borsos József téren suhant, de nem nesztelen – ahogyan Ady Endre tapasztalta Párizsban –, hanem gyerekek örömkiáltásaiból, néptáncosok hujjogásaiból, focirajongók szurkolásából összesűrűsödő hangzavarral. Az Őszköszöntő Családi Délutánt a DEMKI Borsos-villa közösségi ház előtti téren Barcsa Lajos alpolgármester nyitotta meg pénteken délután kettő órakor. Felidézte, néhány évvel ezelőtt itt egy lakatlan ház állt, ma pedig egy élettel telt, színes programokat kínáló impozáns épület szolgálja a környéken élők kikapcsolódását, a közösség erősödését. A beszéd után a városvezető átsietett a focipályára, hogy kezdőrúgással elindítsa az egész délutános Socca Focitornát, amely során a Loki U16-os és U19-es játékosai mérték össze tudásukat. 

Forrás: Czinege Melinda

Táncra hívták a közönséget 

A villa kapuja előtt kijelölt színpadon közben táncra hívták a jelenlévőket a Főnix Gyermek- és Ifjúsági Néptáncegyüttes tagjai; a gyerekeknek nem kellett kétszer mondani, gyorsan kibővült a „fellépők” köre. A programban többek között szerepelt a Piruett Táncstúdió és a Valcer Táncstúdió bemutatója, Réti Tibor interktív gyerekműsora és a Rover zenekar koncertje. 

Az e délutánt is szervező, egységvezetőtől, Tasnádi-Némethi Melindától megtudom, hogy a közösségi házban a Debreceni Természettár, majd Neisz Katalin vénkerti kötődésű alkotó kiállításával, később adventi programokkal készülnek. 

A népi játékoknál, a sárkánygyőző „kötöttpályás” faló mellett találkoztam a Vénkerti Általános Iskola ötödikes diákjaival, Máté Csengével, Horváth Nórával, Horváth Csabával, Péter Zsófiával és Rácz Boglárkával. Lelkes nyilatkozóim elmondták, hogy gyakori vendégek a Borsos Villában, zenei előadáson, természettel kapcsolatos, képzőművészeti és régi használati tárgyakat ismertető kiállításon is jártak már. Azt állították, a helyszínen mindent kipróbáltak már és egymás szavába vágva sorolták, kinek mi a kedvence: vattacukor-készítő, óriás célbadobó, kézműves foglalkozás, fa ügyességi játék. Mégis tudtam újat mondani nekik, s e mondatommal egy pillanat alatt veszítettem el füligszáj riportalanyaimat: Tudtátok, hogy ott van arcfestés is? 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában