Betekinthettek a rendvédelmi szervek világába is

2022.08.06. 13:38

Önkéntes tűzoltó tanfolyam: 14 derecskei diák tett sikeres vizsgát

Szakmai gyakorlattal egybekötött tábort tartott a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület.

Forrás: Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület

Augusztus 1. és 5. között a Derecskei I. Rákóczi György Gimnázium, Technikum és Kollégium 11.C osztály tanulóinak tartottak szakmai gyakorlattal egybekötött tábort a Hajdú Speciális Kutató-Mentő Egyesület tagjai. A hét során a diákok betekintést nyerhettek a speciális mentés, a rendőrök, a tűzoltók és a mentők világába – írták Facebook-oldalukon.

Megtanulták a tűzoltás alapjait, és a 18. életévüket betöltött diákok számára lehetőség volt a 40 órás önkéntes tűzoltó tanfolyam elvégzésére.

A szakmai gyakorlat utolsó napján a HBM Tűzoltószövetség és a HMBI Katasztrófavédelmi Igazgatóság közreműködésével 14 diák sikeres vizsgát tett. Ízelítőt kaptak a rendőrségi intézkedéstaktika alapfogásaiból. A speciális mentés vonatkozásában megtapasztalhatták az eltűnt személy keresésének összetett rendszerét, beleláthattak a kutató-mentő kutyák életébe és munkájába. Ezeken túl megismerték az alapvető egészségügyi ellátás alapjait. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában