Sokszínű tematika

2022.08.26. 16:06

Művésztelep megyei segítséggel

A szakmai munka minőségét a sokoldalú Tamus István grafikusművész garantálta.

Forrás: magánarchívum

Az amatőr alkotókból – 15 fő – toborzott berettyóújfalui művésztelep augusztus 22-26. között került megrendezésre a Nadányi Zoltán Művelődési Központban. A résztvevők helyi lakosok vagy közeli települések lakói újfalui-bihari kötődéssel. Az öt nap alatt összetartó és jó hangulatú, igen aktív csoport kovácsolódott össze. Ez csakis azokkal a jó minőségű, remek anyagokkal és eszközökkel volt lehetséges, melyek végig rendelkezésükre álltak.

Forrás: magánarchívum

A sokszínű tematikát elsősorban a séták és beszélgetések során megismert újfalui épületek, mint a zsinagóga, Makk Kálmán Mozi és a Herpály, másrészt a Bihari-sík tanösvényentett kirándulás élményei adták.

A szakmai munka minőségét a sokoldalú Tamus István grafikusművész garantálta. Az alkotás fő célkitűzése a tanulás, az eddig még nem próbált műfajokban való rajzolás-festés mellett az egyéni stílus és hangvétel megtalálása és/vagy az erre való törekvés volt. Ez most még csak keveseknek sikerült, így közülük került ki a kimagasló munkát végző díjazottak köre: Bere Anna Mária, Kovács Dávid, Tóth M. Zsuzsanna, Kocsis Csaba, Pop Irén Katalin & Pop Cosmin Flórián. Rajtuk kívül még a többi résztvevőtől is beválogattak egy-egy alkotást a zsűrizés során az ősztől kezdődő, tíz hajdú-bihari települést érintő vándorkiállításra.

Forrás: magánarchívum

A záró értékelés és díjátadás alkalmát jelenlétével megtisztelte Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke és Lisztes Éva a művelődési ház vezetője. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában