Vetítés

2022.08.15. 12:35

Kis lépéssel a szebb jövőért: izgalmas mesefilmmel készülnek a gyerekeknek

A Virágkarnevál programsorozatához kapcsolódóan tartanak filmvetítést az Apollóban.

Forrás: Future of Debrecen

A Zöld Mozi esemény keretében a gyerekeknek kedvez most a Future of Debrecen csapata, ugyanis a Lorax című filmet nézhetik meg a kicsik és nagyok egyaránt a kedd délután 17 órakor kezdődő vetítésen - olvasható a futureofdebrecen.hu-n.  

A mese Tedről, és a szomszéd kislányról szól, akibe Ted beleszeret. Egy különös mesterséges városban élnek, ahol nyoma sincs semmi élőnek. A szomszéd kislány egyik legnagyobb álma, hogy láthasson még élő fát valaha, hiszen eddig csak könyvekben olvasott róla. Mivel Ted fülig szerelmes belé, így útnak indul, hogy szerezzen neki egyet. Úticélja Valahász, aki egy folyton morgolódó kisöreg, aki a városon kívül él a semmi közepén. Ted, miután megtalálja Valahászt, megismeri a történetét annak, hogy hova is tűntek a fák. Azonban ahhoz, hogy fát találjon, először meg kell fejtenie Lorax, a fák őrzőjének a titkát, aki azért küzd, hogy megmentse a világot. Igazi tanulságos mese, ami tökéletesen bemutatja, hogy egyénileg is mennyi mindent tehetünk a jobb jövőnkért!

A filmet egy beszélgetés követ, ahol a helyi megoldásokra helyezik a hangsúlyt. A beszélgetőpartnerek: Lenner-Pittlik Fanni Flóra természetpedagógus, Hamvasné Tömöri Barbara pedagógus és a Zöldágjáró blog szerkesztője, valamint Váradi Lenke általános iskolás zöld vlogger.  

Az eseményen a részvétel ingyenes, de a helyek száma korlátozott, ezért kérik, hogy mindenki regisztráljon időben.

(Regisztrációt csak egyesével tudnak fogadni, azonban egy email címmel több regisztráció is beküldhető.) 

A filmet 6 éven aluliaknak nem ajánlják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában