Ez ám a tökéletes fogás

2022.07.02. 20:52

Hal Debrecenben, egy kisebb használt autó áráért?

Szétbontottak egy 197 kilós tonhalat a Nagyerdő közepén.

Forrás: Czinege Melinda

Forrás: Czinege Melinda

A hatodik Debrecziner Gourmet Fesztivál a második napon is tartogatott érdekességeket. Egy kékúszójú tonhal bontását vállalta magára Palotás Péter egykori séf, gasztro szakember, aki csaknem egy óra leforgása alatt teljesítette a feladatot.

Tonhal a javából

A hőség ugyan nagy étvágyat még soha nem okozott, de a hatodik Debrecziner Gourmet Fesztivál így sem szűkölködött látogatókban. A gasztro világ szerelmesei újra ellepték a Nagyerdőt, a szombati nap során ráadásul egy egészen meghökkentő esemény szemtanúi lehettek: Palotás Péter gasztro szakember egy 197 kilós kékúszójú tonhalat bontott fel a nézők szeme láttára, speciális, erre a célra készült japán kovácskésével. A hal szétbontása cseppet sem mutatkozott könnyű fizikai munkának, ráadásul csaknem 1 órát vett igénybe. 

A bontás után mini kóstolót tartottak. Mint kiderült, a kékúszójú tonhalak életük nagy részét az Atlanti-óceánban töltik, ám a szerelem hívószavának engedelmeskedve a mediterrán térségbe úsznak, ahol különböző cégek kihalászhatják őket, természetesen szigorú szabályokat betartva. – Ezt a halat májusban fogták be, így viszonylag sovány. Általában ugyanis a felhizlalt, zsírosabb példányokat szokták feldolgozni – osztotta meg Palotás Péter.

A szakember a dolgos percek idejére segítséget is kapott: a világevő blogger, Jókuti András támogatta őt, sztorikat, valamint érdekességeket mesélve a tonhalakról, és azok feldolgozásáról a népes hallgatóságnak. Ahogy azt a közönség soraiban néhányan megjegyezték, a szétbontott hal ára akár 2 millió forintra is rúghat. Egy biztos, nem árt érteni az elkészítéséhez, ha valóban egy kisebb használt autó áráért juthatunk hozzá egy ilyen példányhoz...

PSZ

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában