Fotókkal

2022.07.01. 13:21

A debreceni ingyentábor jóval több, mint gyermekfelügyelet

Állatkert, játszótér, középkori napok és retró buli is várja a debreceni vakációzókat.

Forrás: Kiss Annamarie

Kártyapartival, kézműves alkotással, kosárlabdázással indult a debreceni nyári gyermekfelügyelet első napja pénteken az Ibolya Utcai Általános Iskolában. Széles Diána alpolgármester tájékoztatójából kiderült, ez csak a kezdet. Az augusztus 19-ig tartó időszak csaknem minden napjára jut egy program a város különböző pontjain, ahová busszal szállítják el a résztvevőket. 

Forrás: Kiss Annamarie

– Széles körű együttműködéssel szeretnénk színesebbé tenné azoknak a gyerekeknek a vakációját, akiknek a szülei nem tudják másként megoldani az elhelyezését. Gyakorló szülőként tudom, hogy a táboroztatás óriási költségterhet ró a családokra, különösen több gyermek esetén – kezdte Széles Diána. Az alpolgármester kifejtette, épp ezért döntötték el évekkel ezelőtt, hogy az önkormányzat kötelező feladata nyújtson többet, mint puszta felügyelet, és a program élvezzen kiemelt támogatást. A város idén tíz millió forintot fordít erre, a Debreceni Karitatív Testület pedig csaknem másfél millió forinttal tudja megtoldani az összeget. 

A szülőknek csak az étkezésért kell fizetniük annyit, amennyit az iskolákban is szoktak év közben. Aki ingyenes étkezésre jogosult, az a táborban is térítés nélkül ülhet asztalhoz naponta három alkalommal. Elhangzott, már 273 iskolás jelentkezett a lehetőségre, de a gyervi.hu honlapon továbbra is bárki megteheti, akinek debreceni lakcíme van.

Forrás: Kiss Annamarie

Összefogás nyomán

Rózsahegyiné Juhász Éva, a Debreceni Karitatív Testület elnöke hangoztatta, a civil szervezetek, az önkormányzat, a szociális és gyermekvédelmi intézmények összefogásával jöhetett létre ez a színes vakációs élménykínálat. A Sziget-kék játszótér, az állatkert, a Zsuzsi-vonat biztos programpontok. Háláját fejezte ki az önkénteseknek, akik segítik e munkát. Kiemelte a nyugdíjasokat, akik számára különösen fontos, hogy érezhetik, hasznos tagjai a városnak, a társadalomnak, illetve nagyszülői gondoskodással fordulhatnak a gyerekekhez. Ez a kapcsolat mindenki előnyére válik. – Számíthatnak ránk, és mi is számítunk rájuk – fogalmazott az elnök.

Forrás: Kiss Annamarie

Tartalmas időtöltés

– Nagy öröm, hogy idén korlátozások nélkül szervezhettük meg a nyári gyermekfelügyeletet; amelyben 29 pedagógus, gyógypedagógusok és 2 koordinátor vesz részt – mondta Tóth Zoltán, Debrecen Megyei Jogú Város Gyermekvédelmi Intézményének igazgatóhelyettese. Hozzáfűzte: – Fontos missziója ennek a tábornak, hogy kimozdítsuk a fiatalokat a virtuális térből és alternatívákat biztosítsunk a szabadidejük hasznos eltöltésére. Szervezünk hagyományőrző-, középkori-, valamint retró napokat. Utóbbit várom a legjobban, megidézzük a 70-es, 80-as évek világát divatbemutatóval és retró zenével. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában