Campus Fesztivál 2022

2022.07.21. 15:09

„A Campus színpada annyira jó, hogy innen nem tudtunk leesni!”

A BSW imád Debrecenben fellépni, és a rajongók ezt meg is hálálták.

Gaben

Forrás: Molnár Péter

 Az idei Campus Fesztivál nyitónapján a BSW szinte felrobbantotta a Park Színpadot fellépésével. A tömeg szóról szóra üvöltötte végig a bő egy órás fellépést. A HAON a backstageben látogatta meg a két frontembert, akik jókedvűen meséltek fesztiválozásról, bulikról és magánéletről.

– 2012 óta folyamatosan színpadon állunk, 2013 óta gyakorlatilag nincs szabad hétvégénk – kezdte Meklód, azaz Sziklai Mátyás, aki az első fesztivál kalandokra is kitért. – Az East Festen lépünk fel nemsokára, mint headliner zenekar, és még bennem él az első ottani fellépésünk, amikor underground rap csapatként egy kisebb színpadon kaptunk helyett. Egyszer ott maradtunk sátrazni is, de az mondjuk nem volt túl jó ötlet, mert úgy berúgtunk, hogy másnap alig bírtunk fellépni – mondta nevetve a rapper. Mára persze ez már történelem, a BSW az egyik legnépszerűbb együttessé vált, klubok és nagy koncertek tömkelegével a naptárjukban. – Havonta több mint 30 bulink van, így konkrétan semmi időnk nincs szórakozni, fesztiválozni. Az idei évben ráadásul már nagy fesztiválokon is headlinerek, főműsoridősök vagyunk. A következő szezonban pedig szeretnénk minden fesztiválon így szerepelni. A nézőszám is megkívánja már azt, hogy nagyszínpadon legyünk – emelte ki. Arra a kérdésre, hogy akár angol nyelven is próbálkozzanak, humorosan csak annyit mondott: lehet egyszer kiköltözünk Amerikába fél évre, feltuningoljuk az angolunkat, és leuraljuk a tengerentúlt is!

Szeretik a várost

Gaben (Ferenczei Gábor) úgy fogalmazott, a debreceni közönség mindig is a Top 3-ban volt náluk. – Imádjuk az ittenieket, az egyik kedvenc városunk, és ez a véleményünk a mai koncert után sem változott. A színpadon állva nem láttam a végét a tömegnek, élték velünk a számokat, nagyszerű volt – hangsúlyozta. Mint mondta, a közönség mindig arra kíváncsi, milyen lehet kiállni ennyi ember elé, ő viszont pont azt szeretné egyszer megtapasztalni, milyen lehet fesztiválozni. – Soha életünkben nem voltunk még nézőként kint. De ez legyen a legnagyobb bajunk. A színpadon állva, mikor látod mennyien vannak, hogyan néznek rád, felemelő érzés. Kiráz a hideg. Ha igazán szereted, amit csinált, ezt nem tudod megszokni. Egész évben járjuk a klubokat, de mikor fesztiválon kifutsz a színpadra, mögötted a zenekar, mindent elfelejtesz, olyan adrenalint ad. Azt gondolom, fellépőként nem csak feladatod, konkrétan a kötelességed, hogy mindent odaadj nekik, és ha úgy kell felmosni az utolsó szám után a színpadról, akkor sem maradhat benned plusz energia. Meg kell halni a fellépések alatt.

No persze nem szó szerint értendőek az előző sorok: a BSW sztárjai pár napja egy klub koncertjükről osztottak meg videót, ahol Sziklai Mátyás műsor közben esett le a színpadról. – Szerencsére itt nem állt fent ez a veszély. A Campus színpada annyira jó, és hátrafelé is olyan széles, hogy innen nem tudtunk leesni.

Álomból valóság

A szókimondó rapper nemcsak a színpadon élt meg emlékezetes, boldog pillanatokat az elmúlt időszakban. Nemrég a híres dj-t, Metzker Viktóriát vette feleségül, aki a debreceni koncert során a színpadon is meglátogatta a srácokat. De vajon a rapper gondolta volna kezdőként, hogy egyszer ilyen életet élhet majd? 

– Mindenki elindul valahonnan… Van egy szakmám, mechatronikai műszerész vagyok, és Vikivel mindig azon nevetünk, hogy amikor ő már elismert dj volt és Indiától Vegason át Ibizáig mindenhol fellépett, én egy gyártósoron javítottam a mosógépek ellenőrzőgépeit. Akkora kontraszt volt, amit el sem lehet képzelni. Láttam az újságban, dj-ként, 20 évesen kint volt a posztere a falamon, rajongtam érte. Aztán elkezdtünk fellépni járni, és összesodort minket az élet egy-egy koncerten. De, ha Viki például bent volt a kúton, én a kocsiban maradtam, mert olyan zavarban voltam, hogy nem mertem odamenni hozzá. Nem viccelek! Anno elképzeltem az álomnőmet, akit igazán szeretnék és a sors úgy hozta, hogy a végül ő lett a feleségem. Ennél nagyobb igaz, love story nincs is. Hiszek a karmában, hogy mindenki azt kapja, amit érdemel, és az jár neki, amit másoknak ad kifelé. Úgy érzem, én jó ember vagyok, mindig mindenkinek segítettem, lehetett rám számítani. Ezért a sors Vikivel kárpótolt, pontosan azzal az emberrel, akire világ életemben szükségem volt – mondta Gaben, aki úgy szokott fogalmazni, Metzker Viki ugyanaz számára, mint zenésztársa, Meklód, csak lányban. 

Meklód
Forrás: Molnár Péter

– Ugyanolyan erős személyiségek, előre mennek, kitapossák az utat, viszont mindkettejük mellé kell egy biztos pont, amire, akire lehet alapozni. Szerelemben, barátságban, karrierben. Ez vagyok én. A karrier közös dolog, a házasság közös dolog, manapság pedig a két történet össze-összefolyik. Viki most is feljött a színpadra, sőt, sok helyen már együtt lépünk fel. Mi nem eljátsszuk a sztárpárt, ebbe a szerelembe nem lehet belekötni. Attól igazi, és jó, hogy amit a közösségi médiában látnak rólunk, az szóról-szóra igaz. Azt hiszem, az a gyárban melózó srác soha nem gondolta volna, hogy ezt elérheti, és egyszer minden így összejöhet számára. Hogy valakinek olyan élete van, hogy egy headliner együttesben frontember, és a felesége élete nője, az 100 millióból egyszer ha megtörténik. A világ legszerencsésebb emberének érzem magamat, még most sem hiszem el, ha Viki mellett kelek fel, hogy ez valóban az én életem. 

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában