Lengyel vendégek

2022.06.18. 12:58

Több száz motoros vonult fel Balmazújvárosban

A biztonságos közlekedésre hívták fel a figyelmet.

Forrás: Kiss Annamarie

Tizedik alkalommal tartják meg a Balmazújvárosi Motoros Fesztivált; a hagyományosan nagy nézőközönséget vonzó eseményen idén is rengeteg motoros, és kilátogató érdeklődő vesz részt.

Koroknai Imre, a főszervező Koroknai Autósiskola tulajdonosa elmondta, egy évtizeddel ezelőtt született meg az a gondolat, hogy egy olyan interaktív napot hozzanak létre, amely segítségével a motoros balesetek számát csökkenthetik. – Jubileumi alkalomhoz érkeztünk. Nagy büszkeséggel tölt el, hogy idén is megszervezhettük ezt a fesztivált. Meghatódva állok itt, tudva, hogy ennyien, ennyi helyről összegyűltünk. Zalaegerszegtől Kisvárdán át egészen Lengyelországig – emelte ki köszöntőjében. 

Forrás: Kiss Annamarie

Lapunknak kifejtette, az elmúlt tíz évben évente nagyjából három- és ötszáz motoros vett részt a találkozón. – Én is felvonulok, bár nem tartom nagy motorosnak magamat, hiszen idő hiányában kevés lehetőségem nyílik motorozni. Azonban fontos, hogy aki ilyen típusú képzéssel foglalkozik, maga is képviselni tudja, amit tanít. Azt gondolom, mindenki számára a biztonság a legfontosabb. Sajnos megannyi tragédia történik az utakon, így a rendezvény során igyekszünk hangsúlyozni a megelőzést, a biztonságos motorozást. Pénteken tematikus előadásokat tartottunk, a Safety Hungary társszervező csapatának segítségével bemutattuk, milyen technikákat érdemes alkalmazni. Látványban sem volt hiány, kiemelve, mi való a versenypályákra, és mi a közutakra – összegezte.

Az eseményen Hegedüs Péter, Balmazújváros polgármestere köszöntötte az egybegyűlteket és gratulált a kerek évszámhoz.

A tréning használhat

Simon László, a Continental Safety Hungary cégvezetője elmondta, jó látni, hogy mennyi fiatal vett részt a találkozón. – A motorozás fantasztikus dolog, de ami annál is jobb, az az, ha biztonságosan tesszük. Ehhez vezetéstechnikai tréningekre van szükség. Azt gondolom, már a jogosítvány megszerzésekor jó, ha a szülők arra ösztönzik gyermekeiket, vegyenek részt ezeken, emelve ezáltal a közlekedés kultúráját – fejtette ki.

Megtudtuk: Balmazújváros testvérvárosából, Łańcutból már a kezdetek óta jelentős számú lengyel érkezik a motoros találkozókra. Idén is több mint ötvenen látogattak el, az eltelt egy évtized alatt pedig megannyi családi, baráti kapcsolat szövődött a felek között. 

Jakub Hejnosz az ötödik találkozóján vett részt, kérdésünkre elmondta, öröm idelátogatni, hiszen imádja Magyarországot. – Barátaink is vannak már itt, Koroknai Imréékkel is jóban vagyunk, szinte testvéreinknek tartjuk a magyarokat – emelte ki a fiatalember, aki édesapjával, Mirekkel látogatott el az eseményre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában