Helyi életstílus

2022.06.19. 14:00

Indul a tábori szezon az óvodában és iskolában

Még szinte véget sem ért a tanév, máris toborozták a nyári táborlakókat Nyíracsádon.

Az íjászat különösen népszerű volt

Forrás: Illusztráció/Freepik

A nevelési év lezárásával először az óvodában kezdődött meg az egy hónapon át tartó ovitábor. – A tábor négy hete alatt az érdeklődő, előzetesen jelentkező gyerekek délelőttönként tematikus foglalkozásokon vesznek részt. Június 13-tól sporttáborral indítottunk, majd a kézműves-, színjátszó, angol hetet követően július közepén tánctáborral zárunk. A tematikus hetek alatt játékos formában szakemberektől kapnak a gyermekek olyan feladatokat, melyek érdeklődésüknek megfelelnek, s közben képességeik, készségeik is fejlődnek – tudtuk meg Pósán Ferencné intézményvezetőtől. A sporttábort játékos, ügyességi feladatokkal kezdték, majd egy kirándulós napot követően mozgásfejlesztő játékokkal ügyeskedtek a gyerekek. A hét közepén nagy sikert aratott a lovaglás és az íjászkodás is. 

Iskolások tábora

A Szitakötő Tanoda, a Görögkatolikus Egyházközség, valamint a Jövőnk Reménységei Alapítvány az iskolai tanév befejezését követően három héten át várja a közösségbe vágyó gyermekeket. A táborlakók a programok mellett napi háromszori ingyen étkeztetésben részesülnek. Az iskolások is sporttáborral vezetik le először felesleges energiájukat, majd úszótáborban vehetnek részt egy héten át. Júliusban a napközis jellegű Erzsébet-tábor sok érdekes programot ígér a jelentkezőknek. Az Eördögh Forgó Néptáncegyüttes legapróbb táncosainak az oktatók helyben tartanak tánctábort, de nem maradnak nyári program nélkül a nagyobbak sem, ők a hegyekben táboroznak majd. 

KZE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában