Segítség

2022.06.22. 19:00

Hasznos eszköz időseknek

Június végéig igényelhetik a fülöpiek a házi segítségnyújtási jelzőrendszer-szolgáltatást.

HBN

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Augusztus 1-től növelik a házi segítségnyújtási jelzőrendszert igénybe vevők számát Fülöp községben – tájékoztatott a település közösségi oldalán Hutóczki Péter polgármester. A jelzőrendszeres házi segítségnyújtás a saját otthonukban élő, egészségi állapotuk és szociális helyzetük miatt rászoruló, a segélyhívó készülék megfelelő használatára képes időskorú vagy fogyatékos személyek részére az önálló életvitel fenntartása mellett felmerülő krízishelyzetek elhárítása céljából nyújtott ellátás.

Úgy működik, mint egy kihangosított telefon

Az eszköz beépített SIM-kártya segítségével kétirányú adat- és hangkommunikációra képes, amely az SOS gomb megnyomásával azonnal a 0–24 órás diszpécserközpontba jelez. Ekkor az ellátott kapcsolatba tud lépni annak ügyeletes munkatársával. Az eszköz ekkor úgy működik, mint egy kihangosított mobiltelefon. Az ellátott el tudja mondani a vészhelyzet jellegét, és a diszpécser megkezdi a segítségnyújtást. A készülék rendelkezik GPS-jeladóval és úgynevezett elesésérzékelővel is. A diszpécserek munkájukat a sürgősségi betegellátásban és az Országos Mentőszolgálatnál szerzett többéves tapasztalataik alapján végzik. Az eszköznek van saját telefonszáma is, melynek felhívásával elérhető az ellátott. Az igényléseket a község polgármesteri hivatalánál lehet leadni június 30-ig.

HBN 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában