Programajánló

2022.06.22. 08:19

Folklór, sport és tüzek a Liget téren

Az ingyenes kavalkádban népi kirakodóvásár és büfé is lesz.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

A Főnix Néptáncegyüttes és a DEMKI Nonprofit Kft. immár 23. alkalommal rendezi meg a Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivált. A mostani rendezvény a Liget téren lesz, június 25-én. A program 10 órakor kezdődik, amikor is fél 1-ig a Nagy Gábor „Cica” fociemléktorna, kosárlabdameccsek és ügyességi játékok szórakoztatják a résztvevőket. Délután 3 órától a Mesék szárnyán című előadást mutatja be gyerekeknek az MM Pódium Színpad.

Népművészeti forgatag

Az ünnepélyes megnyitó 16.20-tól lesz, majd színpadi produkciók, az emléklapok átadása is színesíti a napot. A Sárkánylányok Tűzzsonglőr Csapat produkciója 21.20-kor kezdődik, melyet tűzgyújtás és a tűz körüli tánc kísér.

A fesztiválon fellép a Bajnóca Néptánc Együttes (Berettyóújfalu), a Berde Mózes Unitárius Gimnázium Vadrózsák Néptánccsoport (Székelykeresztúr), a Berettyó Citerazenekar (Esztár), a Csapókerti Pávakör (Debrecen), a Csapókerti Süveg Citerakör (Debrecen), a Csimpolya Néptáncegyüttes (Püspökladány), a Debreceni Népi Együttes és a Derecskei Szivárvány Néptáncegyüttes.

Rajtuk kívül ugyancsak tapsolhat a közönség a debreceni Főnix Néptáncegyüttes, Főnix Néptáncegyüttes Vadrózsák csoport, Főnix Néptáncegyüttes Rügyecske csoport, továbbá a Kenderkóc Néptáncegyüttes (Püspökladány), a Parittya Néptáncegyüttes (Nyíradony), a Vadvirág Hagyományápoló Kör (Ada, Vajdaság) műsorainak is. Kísér a Bakator Zenekar, a belépés díjtalan.

Az alkalmon népi kirakodóvásár és büfé várja a vendégeket, azonban eső esetén a programok elmaradnak.

HBN

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában