Irány a part!

2022.05.23. 16:16

Mediterrán kirándulások Debrecenből

Az Erasmus program kínált lehetőséget képességfejlesztésre.

Forrás: Montázs: Unideb.hu

Portugáliában és Görögországban jártak a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája diákjai az Erasmus+ iskolai, óvodai partnerségek pályázat keretében; a fiatalok a nyelvtanulást segítendő, nemzetközi csoportokban ismerkedtek meg a helyi nevezetességekkel – olvasható az Unideb.hu-n

– A program elsődleges célja a képességfejlesztés innovatív módszerekkel. A diákok olasz, görög, spanyol és portugál gyerekekkel együtt végezték el a projekt feladatait, amelyek a kritikus gondolkodásukat, a kezdeményezőkészségüket, a problémamegoldó képességüket fejlesztették. A projektmunkák témái a művészet, az ökológia, az egészségügy, a történelem, a jog és a turisztika voltak, mindez a szivárvány színeihez kapcsolódva – mondta Farkasné Pécsi Éva pályázati koordinátor. 

A gyerekek jártak Portóban és az ország vallási központjában, Bragában is. Görögországban kirándultak a tengerparton, Peraiában, az Olümposz-hegy környéki védett területen és Platamon kastélyát is meglátogatták. A görög kiránduláson mini színdarabot is írtak, amelynek szereplői az öt nemzet saját legendájának meghatározó állatai. A darabban hazánkat a fehér ló szimbolizálja. A beszélő állatokról szóló színdarabot novemberben adják elő a program magyarországi találkozóján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában