Vámospércs

2022.04.18. 09:50

Új időpontban indul a portya

Forrás: Napló-archív

Saját természeti környezetük jobb megismerése és értékeinek felfedezése sarkallta arra Vámospércs önkormányzatát és a Pircsike Vámospércsi Közművelődési Egyesületet, hogy a Hajdú Portya elnevezésű gyalogos teljesítménytúrán évről évre bebarangolják a város határvidékét. Idén a negyedik portyára készülnek, de az eredetileg április 30-ra tervezett időpontot technikai okok miatt május 21-re (szombat) helyezték át. 

Ezúttal a város nyugati és déli részén vezet majd az útvonal, érintve a Hajdúsági Tájvédelmi Körzetet, az újlétai borospincét, valamint a Filep Lovastanyát. A portya reggel kilenc órakor startol a Szabadhajdúk teréről (főtér). Első alkalommal indítanak három kilométeres családi távot is, a nagy menetelés pedig idén jelképes 22 kilométer lesz. Regisztrálni (a jelentkező nevének, címének, telefonszámának megadásával és a választott túratáv megnevezésével) a [email protected] címen lehet. 

HBN 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában