Feeling Tánc és Mazsorett Együttes

2022.04.26. 09:26

A táncosok sikerének titka, hogy összetartanak

Záporozott az aranyeső: kiválóan teljesítettek a debreceniek a hétvégén.

Forrás: Feeling Tánc és Mazsorett Együttes-archív

A Feeling Tánc és Mazsorett Együttes táncosai a hétvégén két megmérettetésen is szerepeltek. Az Év Tánca 2022 FlashDance minősítő versenyt szombaton tartották Debrecenben, a VOKE Művelődési Házban, ide három produkcióval készült a csapat. A megmérettetésen Bereczki Lea és Takács Szofi indultak összesen három szólókoreográfiával, mindegyikkel a legmagasabb, gyémánt minősítést érték el.

A mini kategóriában Takács Szofi az Év táncosa elismerést is elnyerte.

Forrás: Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület-archív

A Revolution Dance Cup – Nemzetközi Minősítő Táncversenyt pedig vasárnap tartották Nyíradonyban. Itt 75 koreográfiával mintegy 120 debreceni táncos vett részt. A reggel 8 órától este 11 óráig tartó versenyre a legkisebb táncosok is elutaztak, az összes debreceni csoport bemutatkozott különböző stílusokban, egyebek mellett showtánc és mazsorett is terítéken volt.

Többek között 29 kiemelt arany, 27 arany, 19 ezüst és egy bronz minősítéssel, koreográfusi és szponzori különdíjakkal térhettek haza, sőt „A kategória legjobbjai” között is akadt a produkcióikból.

Forrás: Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület-archív

Családként működnek

A lányok nagyszerű teljesítménye mögött óriási munka van, és nemcsak a táncosok, hanem a felkészítők részéről is – emlékeztetett Takács-Pántya Barbara, az együttes vezetője. – Hét tanárral dolgozunk együtt. Árva Judit, Verdes Lilla, Hamecz Zsófia, Rusznyák Nikolett, Zilahy Vanda, Bakó-Skurla Dóra és Boda Bianka segíti a táncosok felkészülését, mellettük pedig akrobatikát tanít Kaszás Péter és Takács Árpád. Összesen 12 csoport működik, a lányaink heti több alkalommal gyakorolnak, szombatonként pedig balett­órára járnak, ahol ugrásokat, forgásokat sajátítanak el. A táncosaink között többen vannak, akik mindemellett még szólóprodukciókra is készülnek általában hétvégén, ők a legnagyobb tudással bíró tanítványaink – osztotta meg az egyesületi vezető. 

Forrás: Feeling Tánc és Mazsorett Egyesület-archív

Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy a szülők nélkül nem működne a munkájuk. – Szinte már családként létezünk. A szülők stabil bázisként támogatják a tevékenységünket, egyebek mellett rendszeresen hozzák a gyerekeket az órákra és a versenyekre, a díszleteket segítenek összeszerelni, ha arra van szükség. Hálás vagyok, amiért ilyen összetartó csapat vagyunk, és hiszem, hogy ennek köszönhető a lányok sikere is – zárta gondolait.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában