Kvíz

2022.02.09. 13:31

Mi az a szőke kóla? Mit csinál, aki lumpol? Derítsd ki, mennyire ismered a kocsmaszlenget!

Tíz feladvány, nem csak haladóknak.

Forrás: Shutterstock

Nemrég útjára indult legújabb játékunk, melyben Hajdú-Bihar megye kedvenc vendéglátóhelyeit keressük. A Törzshely 2022 első, február 14-ig tartó szakaszában jelöléseket várunk, hogy megtudjuk, olvasóink hol lazítanak szívesen egy hosszúra nyúlt munkanap után, hová járnak ünnepelni, vagy melyik helyen ebédelnek szívesen.

Szóval ha van olyan hely, ami kedves a szívednek, ahová a legszebb emlékeid kötődnek és ahol mindig örömmel látnak, ne habozz, nevezd be a versenybe.

Természetesen ezeknek a vendéglátó egységeknek is megvan a jól – vagy éppen kevésbé jól – ismert szakzsargonja, az alábbi kvíz segítségével tesztelheted, mennyire vagy jártas mindenben. Persze ahány táj, úgy változik a kocsmai szleng, és rengetegféle szinonima van egy-egy kifejezésre, de azért akadnak általánosabb szavak is, amiket az italozók nem túl gyakori vendégei is ismernek. Alább egy tízszavas, abszolút vegyes nehézségű feladványsort mutatunk, darabonként három-három lehetséges megoldással. Ne kapkodj, gondolj át alaposan minden válaszadást, hasznos tanácsként pedig annyit elárulunk: a kérdéseknél lévő képek nem feltétlenül visznek közelebb a helyes opcióhoz.

Szóval, kitalálod, mit jelentenek az alábbi szavak?

1.
szőke kóla
2.
kricsmi
3.
stampedli
4.
findzsa
5.
mólés
6.
szlopál
7.
a hegy leve
8.
óber
9.
stand
10.
lumpol

Megéri jelentkezni

 

A Törzshely 2022 jelölési szakaszát követően február 28-tól szavazással egybekötött nyereményjáték indul, ahol a szavazók között nettó százezer forint értékű pénznyereményt sorsolunk ki, a legtöbb szavazatot kapott Törzshelyek pedig milliós értékű reklámcsomagot nyerhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában