Születésnap

2022.01.20. 16:20

Megkeményítette az élet, de mindig megtalálta az egyensúlyt a 95 éves sámsoni néni

Mikó Andrásné, Szabó Piroska 1927. január 16-án született Debrecenben, 95. életévét Hajdúsámsonban töltötte be.

Balról: Bodóné Őri Gyöngyi képviselő, Pirike néni, Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármester, mögöttük a nagyobbik lánya, Pirike | Forrás: Dandé Melinda

Megélte gyerekként a II. világháborút, a rendszerváltást, férje elvesztését, de mégis a mai napig boldogan éli mindennapjait.

 

Párját, Bandit egy táncos összejövetelen ismerte meg Hajdúsámsonban 1945-ben. Szerelmükből 2 leány született, Pirike és Erzsike. Boldog házasságban éltek, gazdálkodtak közösen. Bandi bácsi imádta unokáit, várta nagyon, hogy jöjjenek hozzájuk.

 

Pirike néni – a gazdálkodás mellett – főállásban varrónőként dolgozott otthonában. Annyira szépen varrt, hogy még Debrecenből is jártak hozzá megrendelők.

 

Imádja az igazi magyar ételeket, aktívan olvas. 

Édesanyám nagyon erős asszony, példaképem élete, ahogy mindig megtalálta az arányosságot a szigorúság és a szeretet között

– meséli nagyobbik lánya, Pirike, aki ugyan Pestre elkerült, de minden hétvégén hazajön édesanyjához ápolni, gondozni őt.

 

A szépkorú nyugdíjas évei elején sokat járt szervezett kirándulásokra, moziba. Mindig is érdekelte a kultúra, a sport, nagyon szeret énekelni és verset szavalni a mai napig, melyeket még általános iskolában tanult, főleg 3 unokájának és 4 dédunokájának.

 

E nemes alkalomból Hajdúsámson Város Önkormányzata nevében köszöntötte az ünnepeltet Csigéné Zsadányi Mariann alpolgármester és Bodóné Őri Gyöngyi képviselő, akik ajándékkal érkeztek.

 

Pirike nénit az élet erős asszonnyá nevelte, talán ezért birtokosa a hosszú, boldog életének.

 

DM

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában