Jótett helyébe...

2022.01.20. 15:04

Festményt nyerhetnek a hajdúszoboszlói véradók

Hét nyilvános véradással zárja a januárt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Illusztráció

Forrás: Napló-archív

A Magyar Vöröskereszt megyei önkéntesei és munkatársai szeretettel kérik a donorokat, hogy segítsenek biztonságos szinten tartani a hazai vérkészleteket.

Vért adni jó: azt jelenti, hogy egészségesek vagyunk, hiszen csak egészséges ember adhat az éltető testnedvből, másrészt a levett vér sokoldalú vizsgálatokon esik át – köztük más körülmények között költséges szűréseken. Sok rendszeres véradó jobban érzi magát véradás után, mint előtte, sőt, úgy mondják, jelez a szervezetük, ha ideje újra vért adniuk. A tett erkölcsi értéke magától értetődő: 

a vérünkkel akár három életet is megmenthetünk, és segíthetjük mások gyógyulását. 

A vérkészletek szinten tartásához fontos, hogy egyenletesen, megfelelő számmal jelenjenek meg donorok a véradásokon. Január végén Nyíracsád, Nyíradony, Komádi, Biharkeresztes, Balmazújváros, Hajdúböszörmény és Hajdúszoboszló véradói előtt nyílik meg a lehetőség.

 

Fontos tudni, hogy két véradás között a teljes regenerálódáshoz 56 napnak kell eltelnie. A Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai ugyanakkor szeretettel várják azokat is, akik életükben először adnak vért. 

Forrás: Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete

A hagyománynak megfelelően Hajdúszoboszlón ismét sorsolást tartanak, a donorok ajándékcsomagot nyerhetnek, vagy övék lehet Póka György festőművész alkotása.

 

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete által szervezett, januári véradásokról itt tájékozódhat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában