Tündérszépek 2022

2021.12.28. 17:47

Újra hódítanak a vörös ajkak! Nézd meg, mi még!

Az alacsony hőmérséklet nem csak az arcbőrt, az egész testet megviseli; tippekkel, trükkökkel segít a szakember, hogy a nagy hidegben is tűzforró legyen a megjelenésed.

Forrás: illusztráció / Pixabay

Egy ideje már lehet jelentkezni a Tündérszépek nevű országos szépségversenyünk 2022-es kiírására. A verseny ezúttal is megyei szinten indul, majd a regionális fordulókon keresztül jut el a legszebb 22 lány az országos döntőig. Jó kiindulópont lehet, ha a modellkarrier az álmod, be szeretnél törni a médiába vagy a szépségiparba, de akkor is megéri jelentkezni, ha simán csak részt vennél egy szuper kalandban.

A sugárzó külső egyik alapeleme lehet egy jó smink és a megfelelően kezelt bőr, a leghidegebb hónapokban viszont a szokottnál is jobban oda kell figyelni, pontosan mit használunk. A téli időszak trendjeiről, sajátosságairól László Mária Nettit, a debreceni Nett-Tus Make Up Shop szaktanácsadóját, üzletvezetőjét kérdeztük.

Az idei év hétköznapi és alkalmi make-upját a természetes alapozás, a természetes bőrfény, a neutrális ajkak és a naturális színek jellemezték, illetve az utóbbi időszakban a természetesen dús, felfésült hatású laminált szemöldök is hódított. Azonban a téli időszak mindenki számára ünnepi és különleges, így a tél trendvonalában mindig az extrább vonalvezetések és díszítések kerülnek előtérbe

 – hangsúlyozta a szakember. – Színek használatában a klasszikus vörös ajkak újra hódítanak. Az erőteljesebb szemsminkekben pedig a formabontó vonalak és különlegesebb színek – ezüstös, lilás, mályvás, rózsás, a határozott barna, taupe, méregzöld és narancs, de ugyanakkor a lágyabb rózsaszín és inspiráló sárga is népszerű – jegyezte meg László Mária Netti, hozzátéve, sminkelési technikában a mélyítővonalas látványvilág, a színes „füstös” sminkek, a „halo eyes” (középen fényes vagy díszített füstös smink), esetleg a vizes hatású csillogás dominál.

László Mária Netti | Fotó: László Mária Netti-archív

 

Az ünnepekre utaló színeket is sokan szeretik: működhet például a melegbarna szemhéjpúder arany csillámmal vagy selyemporral, és nude színű szájfényes ajkakkal.

 

Figyelni kell, mit viszünk fel télen

 

Vannak kozmetikumok, melyek ebben az időszakban népszerűbbek, mint máskor. Az üzletvezető ezzel kapcsolatban kiemelte, ilyenek mondjuk arcra és szemre a highlighterek, azaz a fényes, finom textúrájú porok, krémek, amivel még inkább kiemelhetjük az arc szépségét. – A szemhéjon divatosak most a magas csillogású glitterek, pigmentek, az extra tartós intenzív színű rúzsok, nedves csillogású szájfények, a színes szempillaspirálok és szemhéjtusok – osztotta meg tapasztalatait. Néhány szert viszont szerinte kifejezetten kerülni kell a cudar időben.

– A hideg, szeles időjárás komolyan igénybe veszi a bőrt, nem ajánlott ilyenkor alkoholos vagy más szárító hatású sminklemosót használni. Használjunk inkább arclemosó tejet, olajakat, vagy alkoholmentes nyugtató tonikot, illetve csökkentsük a bőrfrissítő radírozások számát, és kerüljük a szilikonos primerek rendszeres használatát – figyelmeztetett, majd aláhúzta: a sminkeltávolítás és bőrtisztítás során ne használjunk forró vizet, az ugyanis károsítja a bőr védőrétegét, ami még érzékenyebbé teszi a bőrt az időjárás viszontagságaival szemben.

A szakember szerint télen egy kicsit másfajta bőrápolási rutinra van szükség. Ilyenkor azoknak is érdemes beszerezni egy gazdagabb, ápoló krémet, akik nem használnak hidratálót. 

– A szárazabb bőrre táplálóbb, vitaminosabb krémeket ajánlok, a zsírosabb bőrtípusra pedig intenzív nedvességpótló termékeket érdemes vásárolni. Estére választhatunk még gazdagabb krémet, mint nappalra, hiszen az alvás ideje alatt lesz ideje felszívódni, így reggelre szépen feltölti a bőrt – javasolja László Mária Netti, aki kiegészítésként hetente kétszer arcpakolást is ajánl, melyek szintén táplálják, nyugtatják a bőrt.

– Nemcsak arcbőrünket, de egész testünket megviseli az alacsony hőmérséklet. Használjunk rendszeresen kézkrémet, és esti lefekvés előtt testápolót. A megfelelő fényvédelemről ilyenkor sem szabad megfeledkezni, főleg azoknak, akik a téli sportokat részesítik előnyben. Ha nem ismerjük pontosan saját bőrtípusunkat, érdemesebb szakboltokban vásárolni, ahol segítenek kiválasztani a vásárlók számára legmegfelelőbb termékeket –  jegyezte meg végezetül.

 

RA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában