felbőg a motor

2021.12.01. 07:00

A biztonságos közlekedésre ösztönöz mindenki kedvenc Sidije

A vezetéstechnikai tréningeken elsajátított ismeretek alkalmazása sokszor mentette meg a Tankcsapda gitárosának életét.

Fotó: Sidlovics Gábor-archív

A szezon végéről nálam tessék érdeklődni. Még tart! – fogalmazott humorosan a napokban Sidlovics „Sidi” Gábor az Instagramon.

Köztudott, hogy Sidi, a Tankcsapda gitárosa imád motorozni, a zenélés és a sportolás mellett a vasparipa megülése is a szenvedélyei közé tartozik. November végén járunk, többen már „elcsomagolták” kétkerekűjüket a téli hónapokra. Ezzel szemben a debreceni zenekar bárdistája még pénteken motorjával „ölelkezve” posztolt egy képet a közösségi oldalán. Amikor ennek okán megkerestük telefonon, elmondta lapunknak: ő bizony a biztonságos közlekedés híve.

Senki ne gondolja róla, hogy vagány rockerként fittyet hány a szabályokra. Sőt, a Naplón keresztül kéri a motorozás szerelmeseit: óvják magukat és közlekedő társaikat az utakon.

A Tankcsapda gitárosa számára a motorozás nem egyszerűen hobbi, hanem életforma | Fotó: Sidlovics Gábor-archív

Minden megszűnik körülötte

Csaknem hat éve, hogy a Tankcsapda gitárosa motorozik. Mint mondta, ez nem csupán a hobbija, hanem életforma. Azt is megosztotta lapunkkal: márciusban általában már kétkerekűre pattan, és jóformán le sem száll róla egészen novemberig; igaz, hűvösebb napokon csak a belvárosban használja. Ennek ellenére azt vallja, a legjobb, ha májustól körülbelül október közepéig használjuk a járművet. Ő sem ül rá, ha 5 Celsius-foknál hűvösebb az idő, mert nagyon fontosnak tartja a biztonságot. – A szezon elején rendszerint részt veszünk vezetéstechnikai tréningeken. Az órákon elsajátítjuk, hogyan kerülhetjük el a vészhelyzeteket, miként tudunk menekülő útvonalat találni. Mindemellett, ami nagyon fontos, azt is megtanuljuk, hogyan kell kezelni az extrém helyzeteket – fogalmazott. Elmondása szerint a motorozás számára igazi kikapcsolódás. – A nyári melegben imádok vasparipával felutazni Pestre, akkor tudok igazán relaxálni, kikapcsolni. Frissebb lesz az elmém, s ez nagyon jó érzés – fűzte hozzá Sidi, aki társaival együtt már óriási lelkesedéssel készül az év végi Főnix-koncertre.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában