Bámulatos

2021.12.09. 07:56

Látványos mozdulatok Debrecen szívében

A freestyle korisok célja konkrét elemek megismertetése a közönséggel.

Forrás: Nagyerdei Korisok-archív

Hatalmas nézettséget ért el nemrég feltöltött videójával a Nagyerdei Korisok TikTok-fiókja. A videón – melyet eddig csaknem 2 millióan láttak – a fiatal jégőrültek egyik tagja a főtéren felállított korcsolyapályán lepte meg elképesztő mutatványával a nagyérdeműt. A csapatról, illetve céljaikról, videóikról Makleit Nándor alapítót kérdezte lapunk. 


– Valamikor régen, a Nagy­erdőn alakult meg a csapatunk, és mint minden hasonló freestyle csapat, mi is hamar meguntuk a körbe-körbe korcsolyázást, így egyszerűbb breaktánc-, akrobatikus elemeket kezdtünk el gyakorolni – mondta Makleit Nándor, hozzátéve, sok cserélődés után jelenleg nagyjából 15-en alkotják a kemény magot. Nemcsak alapítóként tevékenykedik, de a közösségi­média-felületekért is ő felel, leginkább a YouTube-­on, a TikTokon bemutatva a csapat működését, mely mostanra elég széles trükkbázist sajátított el. – Időnként beesik egy olyan nagyobb nézettség, mint a mostani. Vannak eszközök, amelyekkel lehet növelni a nézők számát, például a videó elejére bevágott megosztó jelenet, a Behajtani tilos! tábla ellenére történő „behajtás”. Ez persze pusztán csak egy eszköz a nézettség növelésére. 


Feszegetik a határokat 


Az a célunk, hogy a konkrét elemeket megismertessük a világgal, többek között a jégpálya üzemeltetőivel, illetve hogy támogatást váltsunk ki belőlük, a kezdeti ijedtség után

 – emelte ki az alapító. Mint mondta, ehhez gyakran feszegetni kellett a határokat is. – Nem csak nálunk, külföldön is ez a helyzet, Franciaországban azonban már hivatalosan bejegyzett sport a freestyle korcsolya. 


 

Forrás: Nagyerdei Korisok-archív

A koris hangsúlyozta, két feltétellel lehet csatlakozni hozzájuk. Legalább három évet el kell tölteni a csapattal, mert ez főleg a barátságról szól számukra, illetve tilos fellökni bárkit is a jégen. Már több mint 30 oktatóvideójuk van a You­Tube-on, és mint megtudtuk, bár egyelőre nincs nehézség szerint rendezve, négy-öt trükkel egy sima hobbikorisnak is el kell tudni bírnia néhány alkalom után. 


Makleit Nándor nemcsak a valós életben rója a jégpályákat, egy konkrét videójáték is készül a freestyle korcsolyázásról, a népszerű Tony Hawk Pro Skater szériához hasonló stílusban. 

– A játék nagyjából két év múlva fog odaérni, hogy letölthető legyen. Több pályán is játszhatnak majd a PC-fanok, jelenleg a story írása történik – összegezte. 

 

PSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában