isten éltesse!

2021.11.23. 16:37

Kilencvenévesen is aktív a nádudvari Emma néni

Családtagjai körében ünnepelt november 20-án Borsodi Sándorné.

Borsodi Sándornét köszöntötte Maczik Erika és Réz Szilárd | Fotó: Marján László

A jeles alkalomból köszöntötte őt a város nevében Maczik Erika polgármester és Réz Szilárd alpolgármester kedden otthonában, illetve annak szomszédságában, Emi lányáék házában, ahol napközben segít a családnak, amiben csak tud. Mert még mos is; akkor érzi jól magát a bőrében, ha aktívan töltheti az időt.

Borsodi Sándornét köszöntötte Maczik Erika és Réz Szilárd | Fotó: Marján László

Mindkét városvezető ismerősként köszöntötte az ünnepeltet, hiszen Réz Szilárd még fiatal, 24 éves mérnökként érkezett a nádudvari gépműhelybe, ahol Emma néni már akkor ott dolgozott.

A városvezetővel szintén régi az ismeretség, hiszen Emma néni éveken át virágokat árult a helyi piacon – még most is gondozza szeretett növényeit –, ahol Maczik Erika szülei anno szintén hasonló portékákat (tuját és egyéb növényeket) kínáltak a vásárlóknak. Hogy mennyire dolgos ember is Borsodi Sándorné, az abból is kiviláglik, hogy még ezen sorok írójával is munka közben találkozott legutóbb, pár éve, már jóval a nyolcvanon felül: közösen csöves kukoricát góréztak.

Szeretettel emlékezik a szépkorú ünnepelt a fiatalkorára, amikor megismerkedett élete párjával, a szép, barna legénnyel, Sándorral, akivel mindvégig szerették egymást.

Eszébe jutott a második világháborús viszontagságoktól sújtott gyermekkora is, sokszor csak puliszka volt a „menü”. Ám örül, hogy gyermekei, négy unokája, négy dédunokája mind szeretettel veszi körbe őt.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában