Ünnepély

2021.10.07. 18:10

Hajdúszoboszlón is köszöntötték az időseket

Amikor az ember felnő, akkor döbben rá, mennyi útravalót kapott szüleitől, nagyszüleitől, dédszüleitől. Ezért életünk végéig hálával tartozunk – mutatott rá köszöntőjében Biró Anita, az önkormányzat egészségügyi és szociális bizottságának elnöke.

Forrás: Tibai Irma

Több mint 140 idős ember fogadta el a meghívást október 7-ére a Hajdúszoboszlói Kistérségi Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ ellátottjai közül. Hagyományosan a Kösely Zrt. nagy ebédlőhelyiségében rendezték meg a helyi önkormányzat és vállalkozások támogatásának jóvoltából a népszerű, műsoros ünnepélyt. Az elmúlt évben a világjárvány ezt megakadályozta, az idén a 21. idősek napi eseményt sikerült megtartani. Az intézménynek jelenleg 47 szépkorú ellátottja van, közülük hárman tudtak eljönni, a 92 éves Diószegi Istvánné, Erdélyi Tibor és Szoboszlai Sándor, akik 90 évesek. A többi szépkorút otthonukban köszöntik.

Személyesen köszöntötte a megjelenteket Czeglédi Gyula polgármester is, aki hangsúlyozta, hogy a jelenlegi városi önkormányzat kiemelt figyelmet fordít a nyugdíjasokra és a fiatalokra. Előbbiekre azért, hogy minél jobb ellátásban részesülhessenek több évtizedes életpályájuk után, utóbbiakat azért, hogy itt tervezzék életüket a városban, szüleik, nagyszüleik boldogságára. Első döntéseik között hozták létre a nyugdíjasok egyeztető fórumát, s várják a jövőben is segítő, támogató javaslataikat. Cél, hogy Hajdúszoboszló büszkén elmondhassa, idősbarát város.

Az ünnepelteket a helyi Csergető néptáncegyüttes szórakoztatta, és Dóró Sándor költő olvasta fel egyik gyönyörű versét. A délután megvendégeléssel folytatódott.

Tibai Irma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában