bőrápolás

2021.09.16. 18:22

Tegyük félre a könnyű, nyári krémeket: ősszel sokkal mélyebb hidratálásra van szükség

.Regényi Zsuzsanna kozmetikus tanácsai.

Ősszel a bőr egészségét mélyhidratáló kezelésekkel védik a kozmetikusok | Fotó: MW-archív

Fotó: Huszár Márk

Megfeszül, viszket, kiszáradt, kirepedezik, vérzik, hámlik – kellemetlenségek, amelyeket az őszi időszak kezdetén tapasztalhatunk a bőrünkön. Persze csak akkor, ha nem áldozunk elegendő időt és energiát a megfelelő hidratálásra.

Nyáron extra figyelmet szükséges fordítani bőrünk egészségére, hiszen a leégés akár hosszú távú gondokat is okozhat.

Ősszel a bőr egészségét mélyhidratáló kezelésekkel védik a kozmetikusok | Fotó: MW-archív

Azoknak pedig, akiknek sok anyajegyük is van, pláne kényes időszaknak számítanak a legmelegebb hónapok. Ugyan az őszi szezon küszöbén már kevésbé kell aggódnunk a napsütés káros hatása miatt, mégis akad tennivalónk. Ezekről Regényi Zsuzsanna kozmetikust kérdezte a Napló.

Zsírosabb krémek kellenek

A szakember elmondta: ilyenkor nem tehetünk mást, új ápolókat kell alkalmaznunk, és a nyárihoz képest eltérő rutint szükséges bevezetnünk.

Fotó: Regényi Zsuzsanna-archív

– Szeptemberben megkezdődik a krémváltás időszaka. Ilyenkor lecseréljük a nyári, könnyed krémeket, hiszen ideje zsírosabb, testesebb textúrájú ápolókat használni. Ősszel jellemzően az időjárás megváltozása miatt szárad ki a bőr, a hidegebb, szelesebb hétköznapokra fel kell készíteni magunkat. Ha a szárazságot nem kezeljük, akkor a vízhiányos bőr állapota egyhamar romolhat, és akár érzékennyé is válhat – osztotta meg.

Mint mondta, a kéz ápolására krémet vagy paraffinos kézápolót ajánl, melyet az üzleti kínálatból akár szakértői tanáccsal, akár saját utánajárással is megválaszthatunk. Hozzátette, szakemberként az arcápoláshoz a mélyhidratáló kezeléseket alkalmazza, de ha valaki otthon, saját maga gondoskodna az ápolásról, akkor csakis tápláló, professzionális kozmetikumokat javasol.

Ebben az időszakban ugyan a legérzékenyebb területek az arc és a kezek, de sokaknak ismerős lehet az ajkak kiszáradása is. Ez nem csak esztétikai kérdés: a száj kirepedezése fájdalommal jár. A kellemetlenség elkerülésére érdemes rendszeresen ajak­ápolót használni. A legkisebb táskában vagy akár a kabát zsebében is elfér, a lényeg, hogy mindig kéznél legyen.

A kozmetikus arra is figyelmeztetett, hogy a bőrápolást napi rendszerességgel végezzük el.

A kezeléseket pedig lehet kúraszerűen is kérni. Sajnos az őszi időszak okozta bőrproblémák ellen táplálkozással nem igazán tudunk fellépni, ettől függetlenül érdemes ebben a szezonban vitamindúsan étkezni, és bár már nem ugrik olyan magasra a hőmérő higanyszála, a megfelelő mennyiségű folyadékbevitelre is érdemes ügyelni

– tette hozzá.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában