szépségápolás

2021.08.20. 14:49

Testre, szellemre és lélekre is hathatnak a növényi alapú kozmetikumok

A szakértő szerint a fitokozmetikumok manapság a legkeresettebbek.

A növényi alapanyagú termékek finom illatúak, s ez extra kényeztetést jelenthet a kozmetikában töltött idő alatt | Fotó: MW-archív

Fotó: Horváth Balázs

A növényi alapú kozmetikumok, más néven fitokozmetikumok nem csak a trendek miatt nyertek teret napjainkban: elmondható, hogy a szakma fejlődése is megmutatkozik benne. Minderről Regényi Zsuzsanna kozmetikust kérdezte a Napló.

A növényi alapanyagú termékek finom illatúak, s ez extra kényeztetést jelenthet a kozmetikában töltött idő alatt | Fotó: MW-archív

Manapság egyre inkább előtérbe kerülnek a természetes eljárások. Sokan az étkezésükben is fókuszba emelik, életmódot váltanak, és vannak akik akkor sem feledkeznek meg róluk, amikor szépülni vágynak. A természet adta kincseket és azoknak a gyógyító erejét egyre többen ismerik el a kozmetikában is. Készülnek többek között nappali és éjszakai krémek, olajok, hidratáló, ápoló és hűsítő lemosók, valamint sminktermékek is növényi alapanyagokból. Ezeket otthoni használatra is beszerezhetjük, de élvezhetjük egy-egy kozmetikai kezelés alatt is.

– Nagyon fontosnak és hasznosnak tartom a lehetőséget, hiszen az egészségünket, így a bőrünk állapotát is a természetes alapanyagokkal védhetjük meg. Mielőtt egy-egy fitokozmetikum a polcokra kerül, mikrobiológiai, bőrgyógyászati, valamint nikkeltesztekkel ellenőrzik azt, ezeket az eljárásokat pedig specialisták végzik. Azok, akik a növényi alapanyagú kozmetikumokat keresik, biztosak lehetnek abban, hogy kőolajszármazékot, szintetikus anyagot és tartósítószert nem tartalmazó, állatkísérletektől mentes és környezetbarát megoldást találnak – fejtette ki a szakember.

Csak az összetevők másak

A fitokozmetikumok növények és gyógynövények részeiből vagy olajokból, illóolajokból készülnek. Hatásuk nem csak a szépségápolásban mutatkozik meg: a testre, a szellemre és a lélekre egyaránt jótékonyan hatnak. A növényi alapú termékek esetében egyebek mellett a kókuszolaj, a shea-vaj, az avokádóolaj, a jojoba, a kurkuma, valamint az Aloe vera szerepel fő alapanyagként. A kozmetikus arról is beszélt lapunknak, hogy ezekkel a termékekkel nem végeznek különlegesebb kezeléseket: a megszokott kozmetikai eljárásokat végzik, mindössze az összetevők másak.

Az Aloe vera gyakran alkalmazott alapanyaga a növényi kozmetikumoknak | Fotó: Shutterstock

– A vendégek észre sem veszik, hogy eltérő összetevőkkel dolgozunk, a kezelések lépései nem változnak. Elvégezzük az arctisztítást, az ápolást egyaránt. Amit ugyanakkor mégis érzékelhetnek a vendégek, azok az illatok. A növényi alapanyagú termékek mindig kellemes, finom illattal járnak, s ez extra kényeztetést jelenthet a kozmetikában töltött idő alatt – tette hozzá Regényi Zsuzsanna. A fitokozmetika ötvözi az ősi tudást, a természet erejét a mai kor fejlett, kutatásokkal is alátámasztott technológiáival.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában