Szépség

2021.07.22. 10:00

Idén a természetes smink lesz a nyerő?

Regényi Zsuzsanna kozmetikus szerint most nem készítenek a hölgyek feltűnő sminket.

20190719 Debrecen fotó: Matey István MI Hajdú-Bihari Napló A 2019-es, 12. Campus fesztivál második napját rendezte meg a Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. a Nagyerdei Stadionnál.

Forrás: Napló-archív

Fotó: Matey István

A tavalyi esztendőben nem tette lehetővé a Campus Fesztivál szervezését a járványhelyzet, de idén mindent pótolhatnak a bulizni vágyók. Két év után szerdán változatos kínálattal, összesen 200 fellépővel elrajtol az ország első nagy zenei rendezvénye. A fesztiválok évről évre vonultatják fel a fiatalok által elismert stílusokat: a színes fonatok vagy napszemüvegek és a virágkoszorúk is kedvelt ki­egészítői a nyári buliknak. Hasonlóképpen a sminktrendek is megjelennek a szórakozni indult hölgyeken.

Regényi Zsuzsanna kozmetikust kérdeztük meg arról, milyen makeup lesz ezúttal a nyerő. A szakember elmondta: tekintettel arra, hogy az elmúlt több mint másfél évben a megszokottnál sokkal kevesebb időt töltöttünk szórakozással, társaságban, idén nem a feltűnő, élénk színekben pompázó smink lesz a divatos a hölgyek körében. – Elszoktunk attól, hogy erősen sminkeljük magunkat, azt gondolom. A pandémia miatt hosszú ideig voltunk otthon, ahol nyilvánvalóan nem készítettünk tökéletes makeupot nap mint nap.

„Éppen ezért azt hiszem, a természetesség fog visszaköszönni az idei fesztiválozók arcán”

– osztotta meg gondolatait lapunkkal.

Fixálni sem árt

Ahhoz, hogy a természetes hatású sminkünk üdítő látványt biztosítson, nem árt betartani néhány szabályt. – A bőrszínhez tökéletesen passzoló alapozó megválasztása a legfontosabb. Emellett persze érdemes figyelni arra is, hogy a korrektor mindössze egyetlen árnyalattal legyen világosabb az alapozónál. A bronzosító és a pirosító üdíti a megjelenésünket, de utóbbi mindig passzoljon a kiválasztott rúzshoz. A tökéletes és tartós sminkhez pedig érdemes fixálót alkalmazni – javasolta. A kozmetikus kiemelte: a napi arcápolási rutinra érdemes a fesztiválon is időt keríteni. Mivel nyáron az izzadás miatt még inkább problémás lehet a bőr, érdemes odafigyelni annak egészségére. Hangsúlyozta, minden sminket távolítsunk el lefekvés előtt. Javaslata szerint vigyünk magunkkal tonikot és nappali krémet, de ne feledkezzünk meg a fényvédelemről sem!

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában