itt a nyár!

2021.06.25. 21:31

Útnak indultak a magyarok, ezek a legnépszerűbb úti célok

Tombol az utazási kedv hazánkban, már csak az a kérdés, hol érdemes landolni.

Automatikusan generált description

Fotó: MW-archív

Egyre több ország nyitja meg kapuit a beoltott, külföldi turisták előtt, illetve akadnak olyan térségek is, ahol a beutazóknak elég felmutatniuk érvényes személyi igazolványukat. A Konzuli Szolgálat oldala szerint már több mint tizenöt országba szabad a magyarok útja, azonban egy debreceni utazási iroda vezetője, Jónásné Kiss Ibolya már elöljáróban felhívja a figyelmet, hogy mindenki legyen körültekintő, ugyanis a szabályok folyamatosan változnak – amire ők minden utazni vágyónak már előzetesen felhívják a figyelmét.

– Nagyon sokan érdeklődnek, aki megteheti, az mindenképpen külföldön szeretne nyaralni. Nem is tudnék korosztályokat kiemelni, mert az idősebbek ugyanúgy vágynak a kikapcsolódásra, mint a fiatalok, arról nem is beszélve, hogy a nyugdíjasokat sokszor az sem zavarja, ha a nyaralást követően karanténba kell vonulniuk. Mint minden nemzetnek, ugyanúgy a magyaroknak is vannak közkedvelt úti céljaik, ide sorolandó Törökország, Görögország, Horvátország, Spanyolország és Olaszország – ezekbe az országokba már „szabad” a beutazás, ám eltérő szabályok mellett. Megfigyelhető, hogy a jelenleg érvényben lévő rendeletek teljesen megváltoztatták az eddig megszokott utazási szokásokat. Ezidáig a kisgyermekes családosok imádták a görög tengerpartokat – ami bizonyára most is így van, viszont inkább Horvátországba szándékoznak menni, mivel ott nincs szükség tesztre, oltási igazolásra, elég csak az úti okmányok felmutatása – mondta. – A szülők még kivárnak, ugyanis többségük ódzkodik attól, hogy gyermekükön elvégezzék a koronavírus elleni tesztet – ami valljuk be, érthető – hangsúlyozta.

Szabadabban utazhatunk

Korlátozások nélkül utazhatnak a magyarok Spanyolországba – derült ki a napokban, ugyanis a spanyol kormány zöld listára tette az országot – ami azt jelenti, nekünk mostantól nem lesz szükségünk se gyógyulási vagy oltási igazolásra, se PCR- vagy antigénteszt-eredmények felmutatására ahhoz, hogy átléphessük a spanyol határt – hívta fel a figyelmünket az utazásszervező. Ezt követően leszögezte, nem szabad megfeledkezniük a nyaralni vágyóknak arról, hogy repülés előtt 48 órával egy QR-kódot kell igényelniük – hangsúlyozta.

– Reméljük hamarosan Olaszországból is hasonló változásokról fogunk hírt kapni, ugyanis nagyon sokan vágynak oda. Azonnal „megrohamoztak” minket az érdeklődők, ahogyan felröppent a hír, hogy lehet menni többek között Madridba, Barcelonába, viszont jelen pillanatban még mindig Törökország a legfelkapottabb – mivelhogy a térségben már május közepétől üdülhetnek azok a magyar állampolgárok, akik rendelkeznek védettségi kártyával. Továbbá kijelenthetjük, hogy a környék ár-érték arányban teljesen jó választás, arról nem is beszélve, hogy Debrecenből indul oda közvetlen charterjárat – fűzte hozzá, illetve megemlítette, az idei évtől egy új helyszín, a görögországi Szantorini csodás szigetére is lehet repülni a cívisvárosból – emiatt számtalan megyénkbeli fiatal pár – olyanok, akik rendelkeznek védettséget igazoló kártyával – érdeklődik az ottani intézkedésekről, és azt kell mondjam, a huszonévesek, harmincévesek körében egyre népszerűbb úti cél – tájékoztatott.

Értesüléseink szerint olyannyira megnőtt az utazás iránti vágy, hogy a napokban annyian érkeztek az irodákba úti célok, árak és lehetőségek felől informálódni, mint a 2019-es szezonban – ez nemcsak előrelépésnek számít, hanem érzékelhetően kezd minden helyreállni – amiben az oltásoknak egyértelműen nagy szerepük volt.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában