Szépség

2021.06.10. 10:31

Nagy divat lett a hamvas festés

A szakember azt tanácsolja, legyünk óvatosak a színező bemosókkal.

Forrás: MW-archív

Fotó: Ádám János

Az ősz hajszálak ellen felléphetünk a hamvasító samponokkal és különféle bemosókkal is, de mindenképpen érdemes szakember tanácsát kérni azelőtt, hogy otthon nekifognánk a szépülésnek. Megosztó a fiatalok ősz hajhoz való hozzáállása – ezt tudtuk meg Kormányos Szabina fodrásztól. A szakember azt mondta, sok fiatal egyáltalán nem tolerálja az ősz hajszálakat, és amint felfedezi őket, őrült módon kezd hajfestésbe. – Az egyik legnagyobb problémát az okozza, hogy otthon, saját maguknak kezdik el festeni a hajukat a fakó szálak miatt.

„A hajfesték kémiai anyag, amit ha nem szakszerűen alkalmaznak, akkor könnyen roncsolja a szálakat.”

A hajvégek eltöredezhetnek, de akár hajhullást is okozhat. Az is sokszor előfordul, hogy ha csak egy-egy szálat látnak meg, akkor kitépik azokat. Ezt egyáltalán nem javaslom, nem lehet megoldása a problémának, sőt, inkább még több ősz tincset generál. Akkor, amikor még nem sok fehér hajszálunk van, melírral lehet harmonikusabbá varázsolni a megjelenésünket, ezzel elkerülhetjük a teljes hajfestést – mondta, hozzátéve, a divatkövetők ezzel ellentétben maguk kérik az ősz tincseket. – Manapság a merészebb vendégeim hamvas festést kérnek tőlem, hiszen nagy divattá vált ez a frizura. Főként fiatalok keresnek fel ilyen kéréssel, olyanok, akiknek egyébként egyetlen ősz hajszála sincsen – osztotta meg.

Kékké, lilává színezi

A teljesen megőszült hölgyek közül sokan lemondanak a hajfestésről, ennek többek között az az oka, hogy a lenövés igen hamar látványossá válik. – Hetente, másfél hetente kell újra festeni egy teljesen megőszült hajat, mert az ledobja a festéket. Vannak bemosók is, amelyek segítségünkre lehetnek, ugyanakkor ezekkel a termékekkel nagyon megfontoltan kell eljárni.

„Ha nem a számunkra megfelelőt választjuk, akkor egyhamar válik a fehér tincsekből kék vagy lila színű hajkorona.”

Mielőtt pénzt adunk ki színezőkre, kérjük ki a fodrászunk véleményét – mondta. Hozzátette továbbá, tapasztalata szerint egyre nehezebben fogadják el a férfiak az őszülést, ennek pedig jellemzően a kor divatja az oka, hiszen manapság a haj és az arcszőrzet festése is egyre elterjedtebb az erősebbik nem körében.

BBI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában